20-месечната епопея с покупката на Activision Blizzard от Microsoft е

...
20-месечната епопея с покупката на Activision Blizzard от Microsoft е
Коментари Харесай

Сагата е към своя край: Microsoft ще завърши придобиването на Activision Blizzard за 68,7 млрд. долара на 13 октомври

20-месечната епопея с покупката на Activision Blizzard от Microsoft е към своя край. The Verge разкри по кое време да чакаме известието за приключването на договорката на стойност 68,7 милиарда $.

Според източник на The Verge, американският платформен оператор възнамерява да разгласи завършването на придобиването на притежателя на Call of Duty идващия петък, на 13 октомври.

Датата ще зависи от английския Орган за защита на конкуренцията и пазарите (CMA), който блокира договорката през април, само че през септември даде предварителното утвърждение на преструктурираната ѝ версия.

Крайният период, в който CMA трябваше да събере отзиви по отношение на утвърждението на договорката, изтича през днешния ден, като се чака английският регулатор да вземе дефинитивно решение по въпроса през идната седмица.

Преди това Microsoft и Activision Blizzard се съгласиха да отсрочат крайния период за привършване на сливането до 18 октомври, само че в случай че договорката бъде завършена идната седмица, 20-месечната епопея ще завърши даже по-рано от предстоящото.

Междувременно Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) реши да възобнови вътрешната административна процедура по договорката сред Microsoft и Activision Blizzard, само че може да се окаже прекомерно късно, с цел да предотврати договорката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР