20 май /понеделник/ ще бъде неучебен за студентите на ЮЗУ

...
20 май /понеделник/ ще бъде неучебен за студентите на ЮЗУ
Коментари Харесай

Утре Югозападният университет затваря врати в знак на протест

20 май /понеделник/ ще бъде неучебен за студентите на ЮЗУ „ Н. Рилски “ – Благоевград. По този метод най- огромното висше учебно заведение в Югозападна България се причислява към взетите от съвета на ректорите решения по несъблюдение на поетите от страната задължения, заложени в Закона на висшето обучение. До недоволството и стачката в държавните висши учебни заведения се стигна, откакто стана ясно, че държавното управление неглижира, или по-скоро не извършва поети задължения за нарастване на заплатите в университетските среди. На 14 май 44-ма ректори на университети разпространиха отворено писмо:

„ В навечерието на най-светлия за академичната общественост празник – 24 май, Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, сме принудени да се обърнем към цялата общност в следващ опит да бъдем чути и разбрани ”, написа в писмото от ректорите на държавните висши учебни заведения в България. Те акцентират, че преподавателите, учените и чиновниците в администрацията на висшите учебни заведения са гръбнакът, който образува така наречен „ хайлайф на нацията “. Желанието им е грижата за българската просвета и обучение да е изведена като главен народен приоритет в политиките на страната.

На 20 май административният личен състав на ЮЗУ няма да работи и няма да се организират образователни занятия. Ще се правят единствено действия със незабавен и наложителен темперамент.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР