20 лева е средната месечна сметка за природен газ на

...
20 лева е средната месечна сметка за природен газ на
Коментари Харесай

Двойно по-евтино излизат готвенето и топлата вода с газ, вместо с електроенергия


20 лв. е междинната месечна сметка за природен газ на битовите консуматори на „ Овергаз Мрежи “ през юни тази година. През лятото семействата употребяват синьото гориво за готвене и затопляне на вода. Те обаче щяха да заплатят с 21 лв. повече и сметката им за тези услуги щеше да излезе 41 лв., в случай че бяха употребявали електрическа енергия, вместо природен газ.

Най-голямата потребителска група са клиентите на „ Овергаз Мрежи “, които живеят в жилища от 70 до 90 квадрата – 33 %. Те са платили приблизително по 18 лв. за предишния месец. Юнската им сметка за готвене и топла вода щеше да набъбне до 37 лв., в случай че бяха употребявали електрическа енергия. 30 % от клиентите на компанията са фамилиите в жилища от 90 до 120 квадрата. Средната им сметка за предишния месец е 19 лв.. Те щяха да платят двойноповече за топла вода и готвене, в случай че не бяха заложили на природен газ, а на ток.

Газификацията към този момент е още по-достъпна с новите условия по програмата „ DESIREE Gas “*. Клиентите, които желаят да се газифицират, могат да се възползват от съвсем 2 пъти по-голяма финансова помощ от досегашната. Безвъзмездната финансова помощ по плана към този момент е 30 % от разноските за газификация на жилището, като претендентите получават и в допълнение финансиране в размер на 100% от цената за присъединение.

*Програмата цели да подтиква развиването на битовата газификация у нас, като обезпечи част от нужното финансиране, с цел да се заменят нискоефективните енергоизточници с природен газ.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР