20-кратният шампион в Големия шлем Рафаел Надал смята, че турнирът

...
20-кратният шампион в Големия шлем Рафаел Надал смята, че турнирът
Коментари Харесай

Надал: Не съм никак щастлив от загубата, но това е част от спорта

20-кратният първенец в " Големия шлем " Рафаел Надал счита, че шампионатът от категория " Мастърс " в Париж е бил " позитивен " за него макар провалянето на полуфинала през вчерашния ден от Александър Зверев. Освен това испанската звезда счита, че опитът ще му помогне да се пребори за първа купа на Финалния шампионат на ATP в Лондон този месец. Надал в никакъв случай не е печелил " Мастърс " -а в Париж, а в този момент трябваше да одобри провалянето с 4:6, 5:7 от Зверев.

" Смятам, че бях конкурентен в този мач, само че против себе си имах състезател, който играе ужасно и завоюва доста значими точки. Затова считам, че беше позитивен шампионат за мен ", сподели Надал.

" Разбира се, не съм по никакъв начин благополучен от загубата, само че това е част от спорта. Играх против страховит тенисист и одобрявам провалянето. Така че, щом ме е победил, значи е играл малко по-добре от мен. Прекарах часове на корта, желаех доста да печеля, тъй като не съм го правил. Но това е, идва идващото предизвикателство ", добави Краля на клея.

Следващото предизвикателство за 34-годишния испанец е Финалният шампионат на АТР в Лондон, който ще се организира от 15-и до 22-и ноември. " Разбира се, постоянно има какво да подобряваш, само че отивам в Лондон с оптимизъм. Тук направих четири мача, които ми помогнаха в много аспекти ", означи Надал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР