20 кг компост безплатно ще може да получи всеки, който

...
20 кг компост безплатно ще може да получи всеки, който
Коментари Харесай

Плащаш такса смет в София и получаваш 20 кг компост безплатно

20 кг компост гратис ще може да получи всеки, който е платил своята такса битови боклуци за 2023/2024 година в София. Досега се раздаваше по 10 кг. Увеличението е поради голямото количество събрани изпочупени клони в последните месеци.

Компостът ще се раздава всеки работен ден от 10 до 17 часа на територията на площадка „ Хан Богров " – локация. Това ще става против документ за платена такса.

Кметът на София Васил Терзиев е упълномощил на шефа на Завода за отпадък да сътвори организация за разпределяне на компост на всички притежатели на парцели, които са заплатили такса битови боклуци.

Компостът се създава при преработката на разделно събрани зелени боклуци – клони и листа в Инсталацията за биологично отнасяне „ Хан Богров " на Завода за отнасяне на отпадъците на Столична община. Той е натурален обогатител на почвата, който задържа влагата и оказва помощ за по-доброто асимилиране на питателните субстанции от растенията. Използва се за възстановяване на почвата в столичните паркове и градини.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР