20 хил. гастарбайтери ще се се трудят на курортите у

...
20 хил. гастарбайтери ще се се трудят на курортите у
Коментари Харесай

20 хил. гастарбайтери ще се трудят на морето

20 хиляди гастарбайтери ще се се трудят на курортите у нас през тази година. През първите шест месеца към този момент са пристигнали 10 563 чужденци, като те са най-вече от Украйна, Киргизстан и Молдова. Преди три години те са били едвам 1224. Това регистрира специалистът от КНСБ специалистът Атанаска Тодорова на семинар в с. Белчин, който провежда синдикатите и фондация " Фридрих Еберт ".

Сезонните служащи са 9362 души, като от тях 3568 са камериери, а 1700 са сервитьори. Като пиколо ще се трудят 376 чужденци, а в кухнята 382 души.

На командировка у нас за първите шест месеца на годината са пристигнали 272 души, а студентите от трети страни са 101.

33 балерини от Украйна, Молдова и други страни пък сме внесли през тази година. През 2015 година балерините на щат у нас са били към 150. А в Държавната опера в Стара Загора, няма българска балерина, изясни специалистът.

Едва 273 са импортираните високо квалифицирани експерти у нас. Те заемат най-вече шефски места. Топ 3 се добавя от инженери и мениджъри. 73 учители пък са предпочели да преподават у нас, вместо в страната си. Сред импортираните експерти са и спортисти от Съединени американски щати, Украйна и Сърбия и механически личен състав от Тунис. 26 циркови актьори пък избират да работят у нас, вместо в личните си страни, написа 24 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР