20-годишно момиче от Кюстендил е била задържана за 24 часа

...
20-годишно момиче от Кюстендил е била задържана за 24 часа
Коментари Харесай

Арестуваха момиче, защото се явило на изпит вместо сестра си

20-годишно момиче от Кюстендил е била арестувана за 24 часа след опит за машинация – явила се на изпит по британски език вместо сестра си с нейната персонална карта в Центъра за профилирана подготовка на служители на реда в Пазарджик, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Срещу нея ще бъде повдигнато обвиняване за опит да си служи с непознати персонални документи и ще дава отговор пред правораздаването.
Трикът на двете сестри е засечен при осъществяване на приемен изпит предходната седмица. 20-годишната госпожица, разчитайки на мощната си аналогия с 3 години по-голямата си сестра, решила да я замести, защото имала по-сериозни знания по британски. Оценката била значима, защото по-голямата сестра се обучавала за работа в „ Гранична полиция “, където положителната подготовка по непознати езици е измежду главните условия. Залата била цялостна с кандидат-полицаи, само че все пак квесторите забелязали, че има нещо неправилно.
Веднага бил извикан шефът на образователното заведение комисар Стоян Зайков. Той поканил Анита в кабинета си на диалог, при който тя си признала каква е замислената скица. Разказала, че със сестра й замислили размяната, откакто прочели в интернет по какъв начин студенти или кандидатстващи за висши учебни заведения успявали по същата скица да вземат изпити.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР