20-годишният Едуард Гочев е успял да стовари мигрантите край Ихтиман

...
20-годишният Едуард Гочев е успял да стовари мигрантите край Ихтиман
Коментари Харесай

4 години затвор за каналджия, ранил жена при гонка с полицията край Пловдив

20-годишният Едуард Гочев е съумял да стовари мигрантите край Ихтиман и да слаломира по автомагистрала " Тракия ", нацелвайки две коли

4 години ефикасен затвор постанови Пловдивският областен съд за Едуард Гочев от Харманли, провокирал тежка злополука на автомагистрала " Тракия " и осакатил 50-годишна жена. Младият мъж бил трафикант на мигранти, само че сега на случая не е возил чужденци. Той се врязал с пасата си в два автомобила, в единият от които пътувала 50-годишната Иванка Димитрова със фамилията си. От удара дамата е контузия на основния мозък, травма на белия дроб, счупена ключица и краткотрайна заплаха за живота.

20-годишният Гочев призна виновността си и изиска съглашение с прокуратурата, само че юристът на потърпевшата беше срещу и делото протече по общия ред, написа вестник.

Освен 4-годишната присъда Едуард е лишен от правото да ръководи автомобил за 5 години.

Произшествието стана на 22 юли 2021 година край Пловдив. Преди това Гочев превозвал незаконни мигранти. В региона на Ихтиман дежурен екип опитал да го спре, само че младежът слязъл от аутобана, стоварил всички бежанци, като оставил в колата единствено един. Него го оставил по-късно край Пазарджик.

По злощастното пътешестване униформени правили 3 опита да спрат автомобила, каран от Гочев. Той обаче съумял да се измъкне.

Колата му летяла със 138 км/ч. в лявата лента. За да се предвижи по-бързо се престроил в спешната, само че усетил, че няма да може да се измъкне и опитал да се " промуши " сред образувалите се колони по аутобана.

Така първо нацелил ауди, а по-късно и фолксваген, в който пътувала Иванка Димитрова с двете си деца и приятеля си. При конфликта пасатът, каран от Гочев, изхвърчал във въздуха, минал над главата на служител на реда и се приземил на 4 гуми. Щом излязъл от автомобила, 20-годишният мъж опитал да избяга, само че бил хванат. При направените проби в кръвта му са открити следи от марихуана.

“Ще си нося медицинските последици до края на живота си. Не единствено физически, само че и душевен. Аз също имам деца, не съм злобна. Момчето си призна, само че да има заслужено наказване ”, изиска от съда потърпевшата Иванка Димитрова.

" Съжалявам доста ”, сподели подсъдимият.

Магистратите му дадоха ефикасен затвор от 4 година след редукция на наказването с 1/3 поради направените признания.

" Законът планува от 3 до 12 години, вие получавате 6. Това е под междинното за такива обвинявания. При тези условия е неприемливо условно наказание ", стимулира се арбитър Иван Минчев.

Присъдата предстои на обжалване пред по-горната инстанция в период от 15 дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР