20-годишният Дани претърпява злополука преди няколко години. Тогава ученик, той

...
20-годишният Дани претърпява злополука преди няколко години. Тогава ученик, той
Коментари Харесай

Обездвиженият Дани има нужда от помощ, Криско и студенти от УНСС протягат ръка

20-годишният Дани претърпява акцидент преди няколко години. Тогава възпитаник, той се е спуснал по една от пързалките, само че при "приземяването " блъснал главата си в дъното на морето. При случая е счупил седми прешлен, което е довело до цялостно обездвижване от врата надолу, написа "Трафикнюз ".

"Целият ми живот се прекатурна – проекти за университет, работа, всичко беше заличено от две думи, "обездвижен си ", споделя Дани.

До ден сегашен младото момче е претърпяло две интервенции, а всекидневно се сблъсква с интензивни рехабилитации и голям брой проучвания. Лечението му ще продължи в Турция, а цялата сума от 45 хиляди евро, която е нужна за лекуването му, е непостижима за фамилията му.

След обявената сума околните му стартират набирането на средства. Малко по-късно Студентски съвет при УНСС вземат решение да дадат своя принос за събирането на средства.



Амбициозните младежи включват идеята на Дани в тяхната акция "Аз помогнах ", която за трета поредна година се занимава с щедрост. В момента те провеждат благотворителен концерт в университета на 15 май от 18:30. Стана ясно, че присъединяване в събитието ще вземе Криско, който се е съгласил да пее без хонорар в помощ на потърпевшия и фамилията му. Дани също ще участва на концерта.

Студентите споделиха пред екипа ни, че урните за каузат, към този момент са сложени в централния вход на УНСС. Въпреки свадите към Университета за национално и международно стопанство, студентите са безапелационни - получават цялостната поддръжка от управлението на вуза, а концертът ще бъде под патронажа на ректора.

"Идеята на цялата акция е да съберем колкото се може повече средства и да помогнем на момчето. Хората могат да си закупят билети от централния вход на УНСС. Разбира се стремим се оптимално доста да се свързваме и хора отвън територията на университета “, споделила пред TrafficNews Анета Христова, член на Студентски съвет и project manager на концерта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР