20-годишният Асан Хр. бе осъден днес от състав на Варненския

...
20-годишният Асан Хр. бе осъден днес от състав на Варненския
Коментари Харесай

Мъж ще лежи 8 години зад решетките за причиняване смъртта на две момчета

20-годишният Асан Хр. бе наказан през днешния ден от състав на Варненския областен съд на 12 години отнемане от независимост за причиняване гибелта на двама малолетни и междинни телесни повреди на 15-годишно момиче при ръководство на автомобил с превишена скорост. Подсъдимият призна виновността си и изиска наказателното дело против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване. Така след понижаване на наказването му с една трета поради правосъдната процедура съдът дефинира Асан да изтърпи дейно 8 години отнемане от независимост при общ режим. С присъдата той бе лишен и от право да ръководи автомобил за период от 11 години, оповестиха от пресцентъра на Апелатавната прокуратура във Варна.

Тежкият пътен случай, лишил живота на 14-годишно момиче и 17-годишно момче, станал на 6 август 2018 година в региона на местността Харамията край Варна. При разрешена скорост от 90 км в час подсъдимият управлявал колата си със 119 км в час. Заради високата скорост возещите се в автомобила негови познати няколко пъти му създали забележки да понижи и изразили страховете си от рисковото шофиране. Въпреки това и четиримата пътували без защитни колани. Подсъдимият нямал огромен опит в шофирането, защото станал дееспособен лидер пет месеца по-рано.

Така в правата от Харамията към Варна Асан изгубил надзор над колата, тя напуснала пътното платно и навлязла в тревата, минала без бетонна шахта и се блъснала в няколко дървета. 17-годишният другар на Асан умрял на място в автомобила, 14-годишната пътничка изхвърчала и тялото и паднало в храстите. До него изпадало и тялото на оживялата 15-годишна, на която били породени няколко междинни телесни повреди.

Подсъдимият Асан Хр. карал автомобил без дееспособност още от 2017 година, когато си купил колата от собствен прочут. За шофирането без брошура той е имал акт за административно нарушаване и наказателно разпореждане.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР