20-годишна българка е най-младият преподавател в един от най-престижните университети

...
20-годишна българка е най-младият преподавател в един от най-престижните университети
Коментари Харесай

20-годишна българка е най-младият преподавател в Йейл

 20-годишна българка е най-младият учител в един от най-престижните университети в света - щатският " Йейл “.

Тереза Бойнова е родена в София, само че единствено на 3 месеца майка й я води в Африка, където израства. Именно тъй като пораства измежду бедната общественост на Черния континент, проблемите на хората я вълнуват още от дребна, като с годините тя става активистка за човешки права. Първият й огромен триумф като обществен деятел е още в гимназията, когато дружно с екипа си пазят и показват на необятната общност тематиката за проблемите на децата, работещи в ранна възраст.

Едва 17-годишна, Тереза защитава сполучливо резолюция в Международния съд в Хага. Инициативата на Организация на обединените нации е ориентирана за учениците от междинните учебни заведения от целия свят да показват съществени международни проблеми и да ги пазят пред огромна публика и комисия. На 20 години Тереза става вицепрезидент и шеф за клиентите на най-голямата консултантска компания в света в Милано.

Там като студент-консултант тя се занимава с неправителствени организации и стартъпи със обществени дела. Следващата огромна стъпка в живота й е да постъпи в " Иейл “. Но не като студент, а като учител.

Кандидатства за тази позиция, откакто взе участие в специфични летни обучителни лагери. Традиция на университета е да кани на тези кампове отличниците, постигнали най-високи резултати в своите страни. Тереза завършва като най-хубава от Зимбабве и на лагера се класира сред първите 5 претенденти от Африка. Разкрива, че измежду преподавателите е била единствената на 20 години, като останалите й сътрудници са били З0-годишни.

Заради впечатляващата си биография младата активистка е мечтан стажант от няколко комисии в Европейския парламент, написа " “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР