20-годишен младеж пребори тежко хронично заболяване. Добрин Гошов страда от

...
20-годишен младеж пребори тежко хронично заболяване. Добрин Гошов страда от
Коментари Харесай

История за силата на духа: Младеж пребори болестта на Крон

 20-годишен юноша пребори тежко хронично заболяване. Добрин Гошов страда от рядката Болест на Крон, само че побеждава страданията със спорт и здравословно хранене. Лекарите са изумени от виталния тонус на младежа и от мощния му дух. Отскоро Добрин е и фитнес треньор и даже е спечелил приз в конкурс за хубост.

Добрин Гошов тренира интензивно фитнес от 4 години, тъй като като възпитаник бил с наднормено тегло. Оттогава води здравословен метод на живот, който поддържа със спорт и уравновесено хранене. Преди година обаче се разболява от рядката и тежка Болест на Крон.

" Явно бактерия е влезнала посредством храна и аз видях странични резултати, почна да ме боли стомаха, подувания... И взех решение да си направя проучвания и ми споделиха, че имам възпаления – в началото на фино черво, след това по-обстойно и на дебело черво! И оттова ми споделиха да спра да упражнявам, желаеха въобще да не упражнявам, единствено кардиотренировки ", изясни Гошов.

След поставената диагноза, лекарите забранили на Добрин физически натоварвания. Той обаче решил да не се предава. Продължил с тренировките и със здравословно меню, записал " Диететика " в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

" Четох, интересувах се, чух се с други с това заболяване – в нашата страна в други страни и взех решение да опитвам с тренировки, с по-малка тежест, отново да прогресирам… И се получи идеално, здравето ми се усъвършенства! Участвал съм на клек надпревари, дебютирах на мъже в по дребен фитнес- там бях в категория до 80 кг, с 80 кг тежести на лоста ", описа Добрин.

По време на карантината той свалил още 18 кг, а през лятото станал втори в състезанието " Мистър София 2020 ". Отскоро е и фитнес инструктор.

" Когато виждам, че имам резултати, се окуражавам повече! На мен ми е забавно да оказвам помощ на хората с проблеми, а не толкоз да изградят мечтаното тяло ", добави той.

Лекари са уверени, че мощният дух и позитивната настройка могат да победят заболяването.

" Много огромно значение има психоемоционалното положение на организма, средата, методът на живот и методът, по който всеки един от нас възприема своя проблем и своето страдалчество. Този млад господин се е справил доста добре, поисквам на всеки от нашите пациенти да има този дух и тази воля, и по този начин да победи и себе си и заболяването ", сподели общопрактикуващият доктор доктор Христо Димитров.

Макар и с хронично заболяване, Добрин Гошов се усеща в отлична форма. Той е уверен, че заболяването е освен тестване, само че и предизвикателство да потвърди себе си и да бъде образец за други хора с проблеми, оповестява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР