20 години затвор за 61-годишен мъж, убил майка си по

...
20 години затвор за 61-годишен мъж, убил майка си по
Коментари Харесай

20 години затвор за мъж, убил майка си по особено мъчителен и жесток начин

20 години затвор за 61-годишен мъж, умъртвил майка си по изключително непосилен метод в Сандански, оповестиха от прокуратурата.

Към 2020 година той е живеел с 81-годишната си майка. Мъжът е упражнявал душевен и физически тормоз върху старата жена.

Повод за това били наследствените парцели, като той упорствал тя приживе да му трансферира своя дял. Особено нападателен той е ставал след приложимост на алкохол. Пострадалата не подавала сигнали за насилието по отношение на нея.

Вечерта на 11 март 2020 година той се прибрал у дома в нетрезво положение. Държал се нападателно по отношение на майка си, спорел с нея за парцели. След нескончаем вербален тормоз е нанесъл на старата жена побой. Оставяйки я в окаяно физическо и психическо положение, насилникът е лежащ да спи.

Сутринта той още веднъж е провокирал скандал и упражнил физическо принуждение по отношение на дамата. Преустановил го едвам когато видял, че тя се утежнява, след което отишъл на работа.

Няколко часа по-късно тя е била открита в безпомощно положение от другия ѝ наследник, който е подал сигнал на телефон 112. Пострадалата е била превозена в болница, а причинителят на действието е бил арестуван.

Въпреки подхванатото незабавно профилирано лекуване дамата е умряла. Вещите лица, изготвили съдебномедицинската експертиза, показват директна причинно-следствена връзка сред травматичните увреждания и нанесения побой, довели до затрудненията на положението на потърпевшата и гибелта ѝ.

Окръжният съд в Благоевград е оправдал мъжът по обвиняване за съзнателно ликвидиране, като го е признал за отговорен за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена телесна щета. За това закононарушение той е бил наказан на 7 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “.

Срещу по този начин постановена присъда Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла митинг с мотив за незаконност и недоказаност.

Софийският апелативен съд анулира присъдата на първоинстанционния съд и призна подсъдимият за отговорен в квалифицирано съзнателно ликвидиране и му наложи дейно наказване „ отнемане от независимост “.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения период пред Върховния касационен съд.

 

Изочник Дарик

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР