20 години затвор е справедлива присъда за Георги Семерджиев, смятат

...
20 години затвор е справедлива присъда за Георги Семерджиев, смятат
Коментари Харесай

Присъдата на Семерджиев: Затвор и кръвнина 850 хил. лв. – ще ги плати ли?

20 години затвор е обективна присъда за Георги Семерджиев , считат околните на едното от починалите девойки. Семейството на Хариет би трябвало да получи и 850 хиляди лева кръвнина съгласно първа инстанция.

Това стана ясно по време на пледоариите по делото против него

Граждански ищци по делото против Семерджиев са само околните на починалата 21-годишна Хариет. От съда те желаеха 1 250 000 лева кръвнина. Съдебният състав постанови Георги Семерджиев да заплати 850 000. Дали и какъв брой ще получат роднините зависи от активите и имуществото на Семерджиев.

В същото време обаче, макар че не е на независимост, наказаният за злополуката на бул. „ Черни връх “ може да се разпорежда с всичко, което има. Така на процедура кръвнината може в никакъв случай да не стигне до фамилията на Хариет или пък това да се случи след доста години.

Според юриста му няма нито едно директно доказателство кой е управлявал колата и какъв брой индивида е имало в нея

За 20-годишната присъда на Георги Семерджиеив, съдът взе поради и актуалните, и предишните му прегрешения. 

„ Тези пари се събират от неговите активи. Те могат да бъдат парични средства в банка, тъй като единствено там могат да бъдат запорирани, трудови хонорари, каквито той в този момент не може да получава. Недвижими парцели, коли и дружествени дялове “, споделя юрист Людмил Рангелов.

Майката на починалата Хариет слуша всяка дума от първия ред на съвещанията по делото

От комерсиалния указател е видно,  че Семерджиев е шеф и притежател на компания с капитал от 5000 лв. за покупко-продажба и отдаване чартърен на коли. А даже зад решетките наказани като Семерджиев могат да се разполагат с всичко свое. Той може да вземем за пример да продаде жилището си.
Ако компенсацията не бъде изплатено, докато Семерджиев излезе от пандиза, дългът остава. Изплащането може да стартира даже след 20 години. Например посредством запор на заплатата му. Възможно е обаче тези 850 хиляди лева в никакъв случай да не стигнат до околните на починалата млада жена.

Сега въпросът е дали идващите инстанции ще потвърдят присъдата и какъв брой наказаният ще остане в пандиза.

„ Той може да стартира да работи в пандиза. Като за 3 дни работа 2 дни му се приспадат от присъдата. И вероятно за положително държание. Трябва да излежи 2/3 от присъдата, с цел да изиска предварително освобождение “, разяснява пред bTV Пламен Димитров, юрист на майката на Хариет.

Адвокатът на майката на починалата Хариет изрази вяра присъдата да бъде доказана на идващите инстанции

Според юрист Димитров има възможност делото на втора инстанция да стартира още това лято. А фамилията на другото умряло момиче – Христина Дилева, желаеха да са единствено частни обвинители. Затова и за тях не е отсъдена кръвнина.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР