20 години затвор е присъдата на мъжа, убил приятелката си

...
20 години затвор е присъдата на мъжа, убил приятелката си
Коментари Харесай

20 години затвор за мъжа, убил приятелката си в Евксиноград

20 години затвор е присъдата на мъжа, умъртвил приятелката си в Евксиноград при започване на тази година. 40-годишният Ивайло ще търпи наказването при първичен непоколебим режим.

Решението на 5-членния състав на Варненския областен съд е стимулирано с това, че мъжът е умъртвил 32-годишната Валентина, с която живеел на фамилни начала, по изключително непосилен метод, с особена свирепост и при изискванията на домашно принуждение. По искане на подсъдимия делото беше прегледано по разпоредбите на съкратеното правосъдно разследване. Убийството е осъществено на неустановена и до момента дата сред 1 и 8 януари тази година в дома на бащата на Ивайло.

Убиецът и жертвата живеели на фамилни начала от 2 години, като и двамата употребявали опиати и постоянно имало кавги и принуждение по отношение на Валентина. Ивайло имал и ограничаваща заповед, която обаче дамата нарушила. Двамата са видени за финален път дружно на 1 януари, когато се скарали и сбили пред собствен комшия.

След сигнал от родителите на дамата, стартира търсене и тялото на Валентина беше намерено в остаряла, неизползваема септична яма, която се намирала в двора на дома, където живеел Ивайло. Мястото беше в допълнение маскирано с трева и бамбукови клони.

Според съдебно-медицинската експертиза дамата е умряла в резултат на нанасянето на многочислени удари със забележителна мощ, по витално значими органи на тялото, при които е изпитвала мъчителни болки и премеждия. Според обясненията на Ивайло дамата е умряла в негово неявяване, той се опитвал да я съживи, а когато не съумял – скрил натрупа, с цел да не го обвинят в ликвидиране.

Адвокатът му пледира, че гибелта е породена заради несъобразителност, само че специалистите и държавното обвиняване бяха безапелационни, че не може да става дума за гибел, породена по несъобразителност, поради метода, по който е осъществено закононарушението. Присъдата на Окръжен съд – Варна може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период от през днешния ден.

Автор: Светлана Ганчева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР