20 години от създаването си чества на 7 март Главна

...
20 години от създаването си чества на 7 март Главна
Коментари Харесай

ГДО отбеляза 20 години от създаването си с тържествена церемония

20 години от основаването си празнува на 7 март Главна дирекция „ Охрана “ /ГДО/. На публична гала в зала „ Тържествена “ на Съдебната палата нощес някогашни и сегашни министри и заместник-министри поздравиха чиновниците на профилираната дирекция към Министерството на правораздаването. Тук бяха и първите ръководители на основната дирекция.

Министър Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо благодари за професионализма и доблестта на работещите в системата на ГДО и им пожела да не престават да бъдат мощни и безкомпромисни при осъществяване на служебните си отговорности. Към момента общият брой на чиновниците в ГДО е малко над 1500, като те са разпределени в 5 районни дирекции и 23 регионални звена.



 

На тържеството основният шеф на ГДО гл. комисар Георги Жеков направи ретроспекция и очерта главните цели на дирекцията, а точно: въвеждането на ред и сигурност в правосъдните здания при осъществяване на правосъдния развой, както и бързото уединяване на лица с влезнали в действие присъда и предаването им на затворническите управляващи в местата за отнемане от независимост. Сред главните действия бяха откроени още бързото привършване на правосъдните процеси, посредством приканване и навреме наложително довеждане на лица, участници в наказателно произвеждане и превеждането на арестувани лица от пандизите и арестите до органите на правосъдната власт. Не на  последно място беше изтъкнато осъществяването на правосъдни поръчки по интернационалните контракти по екстрадиция и трансфер на лица, укриващи се от наказателно гонене.

Статистиката за предходната година демонстрира: 7 724 изпълнени преписки за наложително довеждане, 7 480 връчени призовки и бумаги. Изпълнените влезнали в действие присъди са 2 661, а изпълнените преписки по мярката „ задържане под стража “ – 2 752. Общият брой на конвоирани лица е 56 721. За предходната година  изпълнените преписки от други страни за България са общо 185, от тях европейска заповед за арест – 104, екстрадиции – 17, прехвърляния – 64. Изпълнените преписки от страната ни към други страни са 182, като с европейската заповед за арест са били 160 лица, екстрадираните са 18 а прехвърлянията са 4. Задържаните лица, които са били признати на сухоземната и речна граница на България от непознати страни са 41, а предадените лица на Граничен контролно-пропусквателен пункт – 17.

По време на церемонията чиновници, които са в системата на ГДО от самото основаване и такива, които са посочили висок професионализъм в своята активност, получиха плакети и почетни грамоти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР