20 години от живота му са минали в света на

...
20 години от живота му са минали в света на
Коментари Харесай

Промени в теоретичните изпити за кандидат-шофьорите

20 години от живота му са минали в света на високите скорости и точно от тази позиция знае какъв брой рисков може да бъде автомобилът, когато не се ръководи рационално. Така министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков откри гала за връчване на първите Годишни награди „ Инициативи за поддръжка на сигурността на придвижването по пътищата ", проведена от ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата ".

„ Крайно време е политиците да седнем на една маса и да свършим нашата работа, а обществото да осъзнае своя ангажимент към тематиката, тъй като няма по-важна полезност от човешкия живот ", уточни министър Гвоздейков. Той изясни, че от началото на идната седмица се вкарва една оригиналност в теоретичния изпит за кандидат-водачите - това са интерактивни видеоклипове, които ще демонстрират действителни обстановки на пътя. С тях ще се прави оценка умеенето на бъдещите водачи да плануват заплахите на пътя, както и бързата им преценка в съответни обстановки.

Транспортният министър уточни, че се работи и по промени в практическата част, които целят да лимитират в още по-голяма степен субективния фактор. „ В момента се приготвя въвеждането на нова система, която електронно и на инцидентен принцип ще дефинира маршрута на всеки на практика изпит директно преди неговото начало ", акцентира още той.

По отношение на техническото положение на транспортните средства министърът обърна внимание на прелюдия преди няколко месеца електронен продан на данни с Министерство на вътрешните работи, който разрешава при определяне на рискова техническа нередовност по време на техническия обзор, да се изпраща информация по електронен път до Министерство на вътрешните работи. Готови са и промени в нормативната уредба, които плануват да отпадне ръчното въвеждане на информация в пунктовете за механически прегледи. Данните от измервателните уреди в пунктовете ще се изпращат непосредствено посредством осведомителна система, което още веднъж ще отстрани опцията за човешка интервенция.

Министър Гвоздейков връчи две награди в състезанието. Отличието в категорията „ Проект за възстановяване на пътната сигурност " получи Агенция „ Пътна инфраструктура " за осъществените ограничения за обезопасяване на Кресненското дефиле. Наградата за принос към Национална общинска акция „ Безопасни улици " беше връчена на община Лясковец.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР