20 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване

...
20 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване
Коментари Харесай

20 години затвор за внук, убил баба си и дядо си в Шумен |

20 години отнемане от независимост при непоколебим режим на изтърпяване на наказването присъди Шуменският областен съд против 23-годишния Георги Йорданов. Йорданов беше обвиняем за жестокото ликвидиране на своите баба и дядо през ноември 2020. Внукът е приет за отговорен за умишленото умъртвяване на околните си родственици, баба Янко и дядо Георги с особена свирепост и с користна цел.

На 22 ноември 2020, деня на убийството, Георги Йорданов бил с дядо си и татко си на вилата им край Шумен с цел да почистят парцела. После с татко си закарва дядо Георги в дома му. Скоро по-късно внукът се връща и под претекст, че нещо е станало на лозето, взима дядо си и го закарва до вилата. Там с железна тръба натрошава главата на стареца и го убива.

След убийството Георги – младши се връща в дома на дядо си на ул. „ Божур “ 7 и търси баба си. Успява да залъже и нея и я отвел на вилата. Убил я по същия метод – с удари с железна тръба по главата. Оръжието на убийството е открито по-късно в резервоар до блока, в който живее внукът. С два натрупа зад тила си още веднъж се върнал на „ Божур “ 7 и прибрал от вкъщи на старците 700 лв., получени неотдавна като лихва от наследствени ниви и настрана изтеглил още 500 лв. от картите на баба си и дядо си. После се изкъпал, преоблякъл се и отишъл да вземе от работа приятелката си. По нищо не личало да е обезпокоен. Това става в неделя. В понеделник отново без следи от терзание отпътувал на работа като общ служащ на строителен обект.

В неделя вечерта майката на Георги се пробвала да се чуе с родителите си, само че никой не и вдигнал. Пробвала и в понеделник – без триумф. Тя разкрила телата им във вилния парцел в ранния следобяд в понеделник. В следствието на двойното ликвидиране били включени специалисти от Групово дело „ Национална полиция “.

В статус във фейсбук Георги също се „ надявал “ да заловен килъра.

„ Почивайте в мир скъпи баба и дядо. Дано час по скоро се открие изрода пречинил ви тази жестока гибел и наранил толкоз доста мен и всички ваши близки. Поклон пред паметта ви. “ - написал внукът (правописът е автентичен, б. р.). 

При почналите беседи с криминалистите още преди повдигането на всевъзможни обвинявания Георги се „ изпуснал “ пред служителите на реда и натопил като създател на убийствата татко си. Опитът му да изпрати следствието по неверна диря не съумял и след дълги диалози с криминалистите внукът се огънал и си признал за убийството.

Решението на Окръжния съд в Шумен предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР