20 души са в основата на корупцията в България. Това

...
20 души са в основата на корупцията в България. Това
Коментари Харесай

Сигурно 20 човека. Кирил Петков постави Пеевски в основата на корупцията в България

20 души са в основата на корупцията в България. Това сподели министър председателят Кирил Петков , който е на посещаване в Брюксел. Той взе присъединяване в съвещанието на групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права, отдадено на България.

"Според мен хората, които са основата на корупцията в България, са несъмнено 20 индивида. […] Най-първото изявление за Българската банка за развиване (ББР), което дадох, първото нещо, което споделих е, че четири от фирмите в ББР са свързани, не непосредствено, само че има номинална съгласуваност и има данни, че са на господин Пеевски. Ето ти единия човек ", сподели Петков. Той добави, че бил изумен, че глобеният по закона "Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски за милиони.

"Главният прокурор към този момент няма да бъде единствено с Господ над главата, в случай че това, което сме заложили, успеем да го създадем ", сподели Петков. По думите му за първи път от доста време насам в страната ни има същинска политическа воля за справяне с корупцията.

Според него на “всички е ясно ”, че прокуратурата не работи. “Виждате, че не работи. Точка ”, сподели Петков. Премиерът направи коментара във връзка изявлението на основния прокурор Иван Гешев, който също е в Брюксел.

"Отчетността на основния прокурор зависи от законодателя. Аз нямам проблем всеки месец да бъда изслушван. Ако някой се вълнува от отчетността, отчетът за активността на прокуратурата е импортиран от май месец предходната година. Още никой не ме е извикал да ме изслушат ", сподели Гешев във връзка рецензиите, че активността на прокуратурата на процедура е безконтролна.

Петков и Гешев бяха изслушани на съвещание на Мониторингова група по народна власт, господство на закона и съществени права на Европейския парламент. Това е конструкция, зародила с мандата на настоящия състав на европарламента. Нейна работа е да следи положението на демокрацията във всяка страна членка.

Групата се състои от 14 члена – по двама от всяка парламентарна група в европарламента. Тя събира информация от разнообразни източници, един от които са периодическите срещи, които са планувани с представители на държавните институции и на гражданския бранш. Бившият министър председател Бойко Борисов беше канен два пъти на нейни съвещания, само че не се яви.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР