20 души са жертвите, а 26 са ранени при стрелба

...
20 души са жертвите, а 26 са ранени при стрелба
Коментари Харесай

Кървав ден в историята на САЩ! Воден от омраза 20-годишен изби невинни хора

 20 души са жертвите, а 26 са ранени при пукотевица в търговски комплекс в американския град Ел Пасо, в щата Тексас. Това заяви губернаторът на щата Грег Абът, съобщи БТВ.

Нападателят беше задържан, съвсем незабавно, откакто откри огън в магазин от веригата " Уолмарт " в мола, напиращ се единствено нa няколко благи от мексиканската граница. По информация на американския медии стрелецът е разпознат като 21-годишния Патрик Крусиъс от Тексас. Все още не са изяснени претекстовете за дейностите му, само че от ФБР обявиха, че проверяват закононарушение от ненавист.

Абът сподели, че това е един от най-кървавите дни в историята на щата. Властите проверяват версията за закононарушение, осъществено от ненавист. 

Нападението е осъществено в търговски комплекс, където се обитава огромна верига магазини. Клиентите сега на офанзивата са били сред 1000 и 3000. 

Американският президент Доналд Тръмп жигосах кървавата офанзива.  " Стрелбата в Ел Пасо е освен трагична, само че е и акт на безволие. Заставам зад всички в тази страна в осъждането на днешния акт на злоба. яма аргументи или извинения за убийството на почтени хора ", написа президентът в Twitter. И добави, че със брачната половинка му Мелания се молят за хората в Тексас.

Губернаторът на Тексас дефинира 3 август като един от най-кървавите дни в историята на щата. 

От българското Министерство на външните работи оповестяват, че няма данни за потърпевши наши сънародници при стрелбата. " Българското посолство във Вашингтон е в непрекъснат контакт с локалните управляващи, които към този момент оповестяват за най-малко 20 починали, само че данните не са дефинитивни. При нужда от подпомагане сънародниците ни могат да се обадят на незабавния номер 911 в Съединени американски щати, както и на телефоните на посолството във Вашингтон: (202) 387 0174; (202) 299 0273; (202) 483 1386 ", осведомят още от МНвР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР