20 дни след старта на новата учебна година вече имаме

...
20 дни след старта на новата учебна година вече имаме
Коментари Харесай

Първи училища в България минаха онлайн заради Ковид

20 дни след старта на новата образователна година към този момент имаме първите случаи на учебни заведения, минали на онлайн образование поради доста болни от Коронавирус възпитаници.

Различни паралелки в три пловдивски учебни заведения към този момент са превключили в онлайн режим, заяви уеб сайтът. 

В главно учебно заведение " Княз Александър I " от 3 до 7 октомври една паралелка е под карантина. В приблизително учебно заведение " Св. Константин-Кирил Философ " един клас е също под карантина от 4 до 8 октомври. А главно учебно заведение " Димитър Талев " една паралелка е под карантина от 2 до 6 октомври, е съобщила доктор Милена Панайотова, шеф " Надзор на заразните заболявания " към РЗИ-Пловдив. По думите ѝ това не са първите случаи на Коронавирус в Пловдив - още на 18 септември е имало болни учителки и дете в едно пловдивско учебно заведение.

" Новият Коронавирус протича извънредно леко като респираторните болести. Най-честният признак в множеството случаи е хремата. Някои хора имат напълно леко неразположение и в случай че не си създадат тест, няма да знаят, че са с вируса ", уточни доктор Панайотова. По думите й спрямо лятото броят на новите случаи в този момент се усилва. " Днес са 24 случаите в Пловдив, а заболяемостта в града е малко по-ниска от междинната за страната, " сподели още тя. Панайотова добави, че понастоящем карантината на болните е останала да работи като мярка - 7 дни за заболелите и 5 дни - за контактните. " Д-р Кунчев (Ангел Кунчев, основният държавен здравен контрольор - бел. ред.) искаше още май месец да отпадне, само че тази трансформира не се случи ", изясни тя.

Д-р Панайотова регистрира и огромен интерес към имунизацията на новия вид на Омикрон. " Ваксина има за всички възрастови групи, в това число и за деца от 6 месеца. Много хора идват да се ваксинират в кабинета на РЗИ, а персоналните лекари не могат да отчетат подобен интерес ", разяснява тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР