20 дни, след като германският съд постанови, че българката Мирена

...
20 дни, след като германският съд постанови, че българката Мирена
Коментари Харесай

Пуснаха майката на отнетото в Германия бебе Катерина да я гледа, но при социалните

20 дни, откакто немският съд постанови, че българката Мирена Славова може да се грижи за 7-месечната си дъщеричка Катерина, само че под надзора на обществените в специфичен център, бебето и майката към този момент са дружно. Това заяви във Facebook вуйчото на дребното момиченце Милен Христов.

" След едномесечна борба, водена на няколко фронта, Катерина и майка й са към този момент дружно. Бащата ги посещава всекидневно. Добре са. Една извоювана борба от всички нас в нечестната война е една голяма крачка към окончателното завръщане на Катерина в фамилията й. Борбата продължава ", написа младият мъж.

На 9 януари родителите на бебето, които живеят в Хамбург, изпратиха сигнал до българските медии, че след злополука, немските лекари разкрили остарял кръвоизлив в мозъка и се усъмнили, че 7-месечната Катерина е била унизена в фамилията си. Според описа на майката обществените й обяснили, че подобен кръвоизлив се получава от разтрисане на главата на детето. Така се стига до отнемането на детето, което е предадено на приемно семейство.

На 21 януари съдът в немския град Винзен въпреки всичко реши, че майката Мирена може да се грижи за детето си, само че в обществената работа и под контрол, а бащата да ги посещава. Това към този момент е реалност. Продължава обаче битката 7-месечното момиченце да бъде върнато на родителите. Очаква се заключително здравно мнение, което значително ще реши делото.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР