20 държави от ЕС са получили общо 46.4 млрд. евро

...
20 държави от ЕС са получили общо 46.4 млрд. евро
Коментари Харесай

ЕС е раздал 46 млрд. евро по плановете за възстановяване, ние все още не сме получили нищо

20 страни от Европейски Съюз са получили общо 46.4 милиарда евро под формата на грантове и заеми по инструмента за възобновяване на стопанската система на съюза към края на 2021 година, оповестява mediapool.bg базирайки се на първия отчет за осъществяването на програмата за възобновяване „ Европейски Съюз: Следващо потомство “.

На този декор страната ни към момента не е финализирала проекта си за възобновяване. Документът  тепърва ще се преглежда и утвърждава от Европейската комисия. Датите за това към този момент няколко пъти бяха променяни. Последно се чака това да стане в средата месец март, а държавното управление у нас чака окончателното утвърждение да стане месец по-късно.

За второто полугодие на 2021 година Европейска комисия е пласирала на финансовите пазари дълготрайни европейски облигации за над 71 милиарда евро при извънреден интерес от вложителите.Това демонстрира, че доверието им към еврото е огромно.

Постигната междинната цена на финансирането е 0.14%. Това е доста по-изгодно за страните членки, които са заложили заеми в проектите си за възобновяване и непосредствено се възползват от ниската рента.

То този миг страната ни не счита да кандидатства за дългово финансиране по проекта, а вместо това ще емитира бумаги непосредствено на интернационалните пазари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР