20 чинара бяха засадени от екипа на ресторанти Стария Чинар.

...
20 чинара бяха засадени от екипа на ресторанти Стария Чинар.
Коментари Харесай

Стария Чинар отпразнува 20-годишния си рожден ден със засаждане на 20 млади чинара в Морската градина

20 чинара бяха засадени от екипа на заведения за хранене Стария Чинар.

Дръвчетата ще порастват край бул.Княз Борис в Морската градина на град Варна. Те ще бъдат продължение на чинарите, засадени в региона преди години.



Колективът наресторанти Стария Чинар са извънредно щастливи, че могат да дадат своя принос за превръщането на Варна в още по-красив и зелен град. Дърветата са извънредно значими за градската среда – те пречистват въздуха, понижават шума и замърсяването, както и в същото време поддържат температурите през лятото по-ниски.



Младите и витални чинари единствено за няколко години ще оформят красиви и величествени корони, които са присъщи за фамилията широколистни дървета. В зрелост чинарът е извънредно величествен и доближава височина от 30 до 50 метра.



Инициативата по засаждането на дръвчетата е във връзка 20-тия рожден ден на заведения за хранене Стария Чинар. Тяхната история стартира през далечната 2003г. тъкмо до един древен чинар на ул. Македония в град Варна, който се трансформира и в знак на заведенията. Под неговата дебела сянка през годините с доста безрезервност се построява познатото и до ден сегашен за клиентите на заведения за хранене Стария Чинар топло гостолюбие, уютна атмосфера и новия прочит на най-хубавото от достоверните български предписания. Ресторантите в Морската столица към този момент са 5, а от 2017-та година Стария Чинар излиза отвън нейните лимити и с ресторанта си в град София. С времето екипът и фамилията на Стария Чинар също се разраства и през днешния ден в заведенията за хранене работят повече от 300 души, сплотени от обща задача за качествено обслужване, вкусна храна и приятна конюнктура за празниците и делниците на своите клиенти.



*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР