20.3% за ГЕРБ-СДС с минимална преднина от 2% пред Има

...
20.3% за ГЕРБ-СДС с минимална преднина от 2% пред Има
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Разликата между ГЕРБ и ИТН се стопява

20.3% за ГЕРБ-СДС с минимална преднина от 2% пред " ИТН " на Слави Трифонов, която е с 18.2%. Това сочи национално на " Алфа Рисърч ", което е извършено преди старта на изборната акция (30 май – 7 юни) и оповестено през днешния ден (9 юни).
След оповестяването на против Пеевски и Божков, вотът за ГЕРБ понижава с 2% , което е най-същественият му спад за толкоз къс интервал, регистрира социологическата организация. Доскорошните ръководещи губят позиции, с изключение на в София, към този момент и в регионалните градове. Твърдите им симпатизанти са мощно мобилизирани, само че по-широката външна страна може и да не отиде до урните.
 Лидерите на Демократична България ще водят листите в София Лидерите на " Демократична България " ще водят листите в София
Тримата водачи - Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, още веднъж ще водят листите на " Демократична България " в трите столични...
Отсъствието на Има Такъв Народ от медиите и обществените диспути, изключително в интервал, в който имаше засилен интерес към открити полемики, не му разрешава да разшири доста позициите по отношение на тези от 4-ти април ( растежът е с към 1% ). Сближаването с ГЕРБ се дължи главно на отлив от него, в сравнение с пробив на Има Такъв Народ. Неяснотата по отношение на електоралната поддръжка сe усилва от спорните сигнали за бъдещето на мощната фигура в Има Такъв Народ – Слави Трифонов.

Екзит половете демонстрираха, че към 20% от гласоподавателите на Има Такъв Народ са взели решение да гласоподават за тази партия в последните дни преди вота . Такава готовност не може да се изключи и в този момент, само че разколебаването при започване на акцията, изключително измежду тези, които наблюдават по-отблизо политическия живот, способства за евентуална летливост на този избор и допустима преориентация към други протестни партии.
Българска социалистическа партия е трета с поддръжка от 14.4%. За момента, даже и в новия си формат като по-широка лява коалиция, тя не съумява да усили резултата си от изборите на 4-ти април, регистрира социологическото проучване. Това е по този начин заради два възпиращи фактора: от една страна, демотивиране на част от гласоподавателите от вътрешно-партийните връзки, от друга - радикализирането на лявото и възходящата настройка да се гласоподава за извънредно леви партии, вместо за пъстра палитра от течения вътре в една коалиция. Възможно е обаче в границите на акцията Българска социалистическа партия да наложи по-убедително определената формула за присъединяване в изборите , а процесът на легитимирането й чрез служебното държавно управление като част от партиите „ антистатуквото “, да спомага за привличане на колебаещи се гласоподаватели от други партии, разясняват от " Алфа Рисърч ".
 Слави Трифонов няма да се кандидатира за народен представител, само че загатна за различен пост Слави Трифонов няма да се кандидатира за народен представител, само че загатна за различен пост
Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов няма да се кандидатира за народен представител в идващото Народно заседание. Това разгласи самият той във...
" Демократична България “ затвърждава и усъвършенства позициите си, достигайки до 11.9% от решилите да гласоподават. Обратно на ГЕРБ, след глобите на Съединени американски щати и декларираната от тях поддръжка за решителни антикорупционни политики, тя консолидира спомагателна поддръжка. Разширява въздействието си в регионалните центрове и изключително – измежду хората с по-високо обучение.
В началото на акцията Движение за права и свободи остава пета политическа мощ с 9.9% поддръжка. Обичайно Движението ускорява позициите си в края на акцията и изключително – при вота от чужбина, каквито поръчки бяха дадени и в този момент. Предвид цялостното разбъркване на икономико-политическите пластове, не е ясно дали Движение за права и свободи ще успее да ги осъществя, или, както и на 4-ти април, ще събере релативно по-малко гласове от чужбина. Ако успее обаче, е допустимо да възникне доста забавна обстановка на свръх конкуренция, заради доближаване в позициите на третия, четвъртия и петия (БСП, Демократична България и ДПС) сигурен участник в идващия парламент.
„ Изправи се! Мутри вън! “ събира 5.3% поддръжка . До огромна степен неговите гласоподавателите са със подобен профил с тези на Слави Трифонов – радикално-емоционални и мощно мобилни, заради което е допустимо преливане сред тях самите, или към други антисистемни партии. По-голямата подвижност на вота за тази групировка дефинира и по-високите амплитуди, към които тя може да се движи.
Националистическите, както и радикалните антисистемни партии, остават все още под 4%-та преграда . Обединението на Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Воля събира 3.4%. Възраждане – 2.8%, Левия съюз на Жан Виденов – 1.8%, Българско лято на В.Божков – 1.1%. Всички тези обединения взаимно си „ крадат “ избор, само че според от градуса на политическо напрежение и степента на поляризация, те са в положение даже да лишават гласоподаватели от Българска социалистическа партия, или от протестните партии.
 ЦИК: Жените гласоподават с машина по-бързо от мъжете ЦИК: Жените гласоподават с машина по-бързо от мъжете
Имаме подадени близо 30 000 заявки за гласоподаване отвън страната, най-вече са подадените заявки в Турция, Англия и Германи...
На старта на акцията за 46-то Народно заседание още веднъж се обрисува фрагментиран, 6 до 7 партиен парламент . Към момента изолацията и офанзивите против ГЕРБ водят до спад, само че не и до срив в поддръжката му. С висока степен на възможност партиите на митинга ще бъдат в по-добри позиции в идващия парламент. При избрани условия е допустимо и по-силно доближаване на позициите сред тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР