20-25% от децата у нас страдат от затлъстяване, а някои

...
20-25% от децата у нас страдат от затлъстяване, а някои
Коментари Харесай

Какво означава здравословно хранене при децата?

20-25% от децата у нас страдат от затлъстяване, а някои от тях от свръхтегло. През последните години спциалистите от хранене и диететика основават нови наредби за моделиране на храненето. " Важно е да се направи режим - следен модел на хранене.

Добре е родителите да бъдат осведомени и да имат своята отговорност с топла закуска i подкрепителни хранения.

Това сподели в " Денят стартира " проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диететика, която добави още, че е добре децата в учебните заведения да имат достъп до здравословни храни - ябълка,банан, морков и да има по-голяма осведоменост за здравословния метод на живот.

Проф.Донка Байкова, експерт по хранене и диететика: Бюфетното хранене не подхожда на рекомендациите, а учебните столове не оферират задоволително вкусна храна. Заради това децата се хранят на улицата с тестени храни. Ние нямаме предложение на здравни познания в нашите учебни стратегии. Това се смята за разкош или е времеемко, което не е належащо. 5-15% деца ще имат опция да надграждат своите познания след учебни заведения. Всички би трябвало да го вършат.

Проф.Байкова разяснява още, че би трябвало да се лимитират всички нападателни реклами на нездравословни храни и потреблението на думи като " супер " и " звездни ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР