20.04.2024 г. Запишете си в календара. Тогава българинът Владимир Георгиев

...
20.04.2024 г. Запишете си в календара. Тогава българинът Владимир Георгиев
Коментари Харесай

Владимир Георгиев: Искам да направя нещо много голямо за себе си и спорта в България

20.04.2024 година Запишете си в календара. Тогава българинът Владимир Георгиев ще се изправи против Шакил Томпсън в борба за европейската купа на Световната боксова организация (WBO) в междинна категория. Сблъсъкът ще се организира в " Магна Център " в английския град Родъръм, а Георгиев се готви за мача на живота си.

" Занимавам се с бокс над 15 години. Преди това упражнявах малко кикбокс. През 2009 година беше първото ми съревнование в аматьорския вид на спорта. През 2018 година завърших с него и се насочих към професионалния бокс ", споделя Българският бик. " При дилетантите съм нееднократен медалист от републикански шампионати. Имам няколко интернационалните шампионата в Гърция, Косово, а в Англия завоювах шампионата Eight Men. Надпреварата беше динамична - три мача за една вечер. Спечелих ги и се прибрах с купата ", връща се към първите си години в бокса Георгиев.

" Професионалната ми кариера стартира в Англия, с британски мениджъри и промоутъри, само че като ми изтече договорът, взех решение да се прибера в България. При експертите съм от 2018 г, а салдото ми е 12 победи и три загуби. Стигнах и до купа против доста добър съперник в мач, в който бях новобранец ", безапелационен е посланикът на Palms Bet и фондация " Спорт в България " . " Радвам се, че минах при експертите. Моят жанр не е присъщ за три рунда. Разликата е, че при експертите е от 4 до 12, аз към този момент съм и на 10-рундови борби, където са купите ", прям е Георгиев за своите дефекти и плюсове. Последният му мач беше против Хуан Руис - първенец на Южна Америка , който Георгиев печели по точки. Победата му оказва помощ да се издигне в ранглистата - към този момент е измежду топ 100. Освен това за Владимир се открива невероятна опция да се бие за европейската купа на Световната боксова организация (WBO) в междинна категория .

" В България различен не се е бил за нея и няма по какъв начин да не скрия, че ми е много обезпокоеното. Доста хора имат вяра и разчитат на мен. Това, което ми следва, е доста значимо за мен. Имам си задача, желая да я извърша и да покоря най-високите върхове в този спорт ", мечтае боксьорът.

Той не крие, че с цел да стигнеш надалеч в бокса, би трябвало да рискуваш. " Такъв мач за купа не е имало в България преди. Аз имам огромни фантазии, имам визия за това, което желая да върша. Боксът на първо място е прекрасен спорт, само че и доста кофти бизнес. Каквото имам от себе си за предоставяне, ще го дам, единствено и единствено да реализира задачите си ", изясни бургазлията.

" В България знам, че имаме момчета, които имат капацитет, само че ние нямаме доста обичаи в професионалния бокс. Доста от нещата ги учим, а и нямаме подобен обсег като хората на открито, да вземем за пример да каним огромни съперници. Въпросът е доста сложен, само че сме на прав път. Каквото зависи от мен, давал съм и ще продължа да го върша. Ако един ден мога да споделя опита си от бокса на по-високо равнище, с наслада бих го направил. "

Българинът приказва и за подготовката си за мача на 20-ти април в Родъръм . Негов противник ще бъде Шакил Томпсън. " Подготовката върви, а занапред имам доста претрупан график. Предстоят ми двуразови тренировки до последната седмица. Целта е оптимално добра физическа и ментална подготовка. Пътят е прелестен, само че сложен. Аз постоянно се приготвям по подобен метод ", описа Владимир Георгиев, а съперникът му към момента няма загуба:

" На това равнище няма да има елементарно. Със сигурност би трябвало да дам повече даже от това, което владея. " Следват цитати от велики боксьори и негови кумири: " Както споделя Майк Тайсън - всеки желае да е звяр, до момента в който не се наложи да направи това, което прави един звяр, така че и аз желая да съм първенец и ми се постанова да върша това, което прави първенецът. "

" В Англия имах съществени съперници, както и по-късно. Но този е най-силният. В мача за купата, която завоювах, бях корав новобранец и играх против играч без загуба. Винаги ще има някакви оправдания и постоянно ще има благоприятни условия, така че пожертвам и работя. Това е историята на моята кариера ", изясни нашият боксьор, който не се тормози от провокациите, а желае да реализира още и още:

" Можеш да имаш 1000 победи, само че в случай че са против леки съперници, има ли смисъл? Моята цел е да натрупвам опит против най-хубавите. С колкото по-опитни се биеш, толкоз по-напред дърпаш в ранглистата. Така идват и мачовете за купа. Няма ограничавания къде отиваш по-късно. С победи попадаш в елита. Вярвам, че имам сили да мина идващото предизвикателство и се усещам подготвен. "

" По-рано ме попитахте какво е равнището на бокса в България. Много от нещата, които в чужбина ги одобряват за даденост, за нас би трябвало да имаш някаква външна поддръжка, с цел да се радваш оптимално. Затова имах потребност от сътрудници, които ми подадоха ръка в най-важния миг. Радвам се, че от Palms Bet повярваха в мен и ми обезпечават някакво успокоение, с цел да мога да не работя на 66 места и да упражнявам измежду нощ. Искам да се концентрирам върху това, боксът е мой приоритет. Имам основата, на прав път съм, останалото зависи от мен ", изясни боксьорът, който даде няколко съвета на младите си сътрудници:

" Трябва ясно да си кажат дали желаят да се занимават с бокс. Когато бях в ученическите и студентските си години, отново упражнявах доста, само че нямах ясна цел какво желая да върша, нямах подобен проект, и доста пъти съм бил на ръба да се откажа. Нужно е самообладание. Но не просто да чакаш, би трябвало да търсиш триумфа и, както и да звучи, да търпиш на пердах - с тази вътрешна борба би трябвало да можеш да се оправиш. Със сигурност ще има болежка, отмалялост, ще има гадни моменти, които би трябвало да се преодолеят ", приключи Владимир Георгиев .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР