2 тона марихуана са били унищожени днес в пещите на

...
2 тона марихуана са били унищожени днес в пещите на
Коментари Харесай

Изгориха 2 тона марихуана в пещите на КЦМ

2 тона марихуана са били унищожени през днешния ден в пещите на КЦМ, научи TrafficNews . Информацията бе доказана и от Агенция " Митници ". " Тревата " е материално доказателство по досъдебно произвеждане на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Според източници на уеб страницата, се касае за марихуната за медицински цели от склада в село Болярци. Складът влезе в престъпните летописи, откакто през 2021 година притежателите му се жалваха, че служители на реда са се пробвали да изнесат огромно количество продукция от постройката. Малко по-късно стана ясно, че там са засечени чиновници на Трето районно, в това число и тогавашния шеф Самуил Хаджиев с персоналната си кола.

На 5 против 6 април, малко преди среднощ, шефката на склад за марихуана за медицински цели в село Болярци изпраща сина си на инспекция на обекта, тъй като месец преди този момент в склада е осъществена кражба на съществено количество от продукцията. Която прочее е изцяло законна, а компанията производител има всички нужни лицензи. Младежът вижда, че един от прозорците е строшен, а на на вратата на помещението засича двама мъже и на въпроса какво търсят в постройката, получава предизвестие: Полицейска работа, не се бъркай! Искат му персоналната карта. Тогава той се обажда на майка си, с цел да й заяви, че в склада има служители на реда. Мъжете му връщат картата, качват се в сив пасат с пловдивска регистрация и изчезват.

Младежът съумява да запише регистрационния номер, а майка му подава сигнал на 112, като упорства незабавно да изпратят патрул от районното в Асеновград, на чиято територия се намира Болярци. Тя не има вяра, че мъжете в склада са служители на реда и се опасява, че вътре има още крадци. Така или другояче на сигнала не се отзовава никой, а по-късно шефката открива,

По-късно при следствие на Тина Ивайлова за и Неделята на Нова, излиза наяве, че сивият пасат е персоналния автомобил на началника на Трето РПУ Самуил Хаджиев, а другият участник в нощната " инспекция " е Атанас Качаков и че огромна част от продукцията му била готова за изнасяне. След сигнала никой от полицията не я е търсил.

Началникът на районното след ареста си твърди, че същият ден, няколко часа по-рано, след работно време, е бил там на ревизия дружно с шефа на полицията ст. комисар Рогачев. Работели са по сигнал за опиати. На място е имало подложен конфиденциален пост, а Рогачев и Хаджиев пристигнали с персоналния автомобил на началника на районното. Те са създали оглед на склада, а по-късно си тръгнали с пасата, като са вдигнали и секретния пост.

Самуил Хаджиев и Атанас Качаков са упрекнати по тази причина, че на 5 април 2021 година, в село Болярци в съучастничество, като причинители, са направили дейности по подготвяне да придобият високорискови наркотични субстанции – към 500 кг марихуана, от обект на компания, която я създава с съответно позволение – закононарушение по член 356а, вр. член 354а, алинея 1 вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемите са се възползвали от служебното си състояние, гласи обвиняването на прокуратурата.

По време на следствието е назначена експертиза, която е открила, че наличието на дейни субстанции във въпросната здравна марихуана е повишено. Тъй като не дава отговор на стандартите е разпоредено тя да бъде унищожена.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР