2 секунди трябват на областния управител на Варна Благомир Коцев,

...
2 секунди трябват на областния управител на Варна Благомир Коцев,
Коментари Харесай

Павел Христов: Популизъм е да се твърди, че областният управител е отвоювал Крайбрежната алея за варненци 


2 секунди трябват на регионалния шеф на Варна Благомир Коцев, с цел да затвори за коли Морската градина на Варна, както направи с Крайбрежната алея. Трябва единствено да се обади на началника на Пътна полиция и на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков, с цел да се спре трафикът в парка с две полицейски патрулки. Това обявиха на пресконфереция народните представители от ГЕРБ/СДС- Варна Павел Христов, Красен Кралев, Бранимир Балачев и Славена Точева по отношение на изказванията на Коцев, че няма пълномощия да издаде забранителна заповед за колите в Морската градина.

Предтекстът на регионалния шеф, е че Приморски парк е даден от страната за ръководство на общината. Крайбрежната алея е дадена на концесия, само че това не му попречи да вкара режим за възбрана на колите, уточни депутатът Павел Христов.

Според него Коцев от „Промяната“ публично признава за двойния стандарт, който ползва –хем не разрешава колите по Крайбрежната алея, хем не протяга ръка на автомобилния трафик в Морската градина, поради персоналния си бизнес в комплекс „ Хоризонт “, където вървят колите. Популистко е да твърди регионалният шеф,че е отвоювал Крайбрежната алея за варненци.

Не, той си отвоюва от варненци сърцето на Морската градина поради частни ползи, сподели депутатът и напомни, че Коцев е най-големият жалбоподавател през годините против заповедите на кмета за възбрана на придвижването на коли в Морската градина. Община Варна постоянно е защитавала позицията, че Морската градина е място за отмора и разходки без
автомобили. ГЕРБ – Варна е за Крайбрежната алея без коли, само че е срещу двойния стандарт и замитане на истината, както вършат от „Промяната“ в страната и в морската столица.

Защо активистката от ДеБъ Стела Николова в този момент не стачкува против колите в Морската градина, откакто си направи цялата политическа кариера с шумни акции за това?!
Сега въпросът с трафика може да се реши от назначения зам.-областен шеф от нейната партията, сподели юрист Бранимир Балачев. Той напомни, че регионалният шеф настойчиво
избягва всички въпроси и месеци наред не дава отговор на тях. Единият въпрос е обвързван с достъпа му до класифицирана информация, който се бави след законовия период за инспекцията от ДАНС.

„ Говори се, че Благомир Коцев е върнал отговорностите си към Дойче банк в размер на 400 000 Щ.Д., съгласно решението на Холандския съд от 2014 година Ако това е правилно, по какъв начин ги е погасил, от кое място е взел парите и до момента в който е на държавен пост ли се е разплатил? Това е скандално, както е скандално, в случай че не ги е върнал и по тази причина не получава достъп до класифицирана информация, а в изискванията на война управлява Областния съвет по сигурност “, разяснява националният представител.

Депутатите от Промяната във Варна побързаха да се похвалят, че с Постановление на Министерски съвет на кабинета в оставка ще се финансират 10 плана във Варненска област, в това число и саниране на свлачището „ Трифон Зарезан “.
Пари не се дават за саниране на свлачището, а за общински път VAR 1082 до него. Не лъжете варненци и не си приписвайте непознати заслуги, прикани националният представител Славена Точева.
Тя напомни, че за финансиране на тези обекти са упорствали депутатите от ГЕРБ/СДС още при приемане на бюджет 2022, само че тогава от Политическа партия и Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу.

Нали раздаването на пари с Постановление на Министерски съвет при държавното управление на Борисов беше „ порочна процедура “, в този момент предизборно ли се ползвате от нея, попита Точева. Тя още веднъж настоя регионалния шеф на Варна да даде доклад за оповестената от него дарителска сметка за бежанците от Украйна – какъв брой средства са събрани и по какъв начин са изхарчени. И в тази връзка по какъв начин се спонсорира присъединяване му в обществените мрежи, оповестяват от Пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР