2 седмици преди изборите ЦИК, като възложител на компютърната обработката,

...
2 седмици преди изборите ЦИК, като възложител на компютърната обработката,
Коментари Харесай

Информационно обслужване АД с демонстрация за обработката на данните от изборите

2 седмици преди изборите ЦИК, като възложител на компютърната обработката, ни даде допустимо да презентираме този план, по който моите сътрудници дълги години работят и ръководят ", съобщи изпълнителният шеф на " Информационно обслужване " АД Ивайло Филипов, съобщи кореспондент на " Фокус " .

По думите на ръководителя на плана Александър Александров рабоят с ЦИК по всички избори, само че най огромен опит имат в парламентарните.

" Работим и по частичния избор, и по локалните рефередуми. Трябва да разработим софтуера, поради честите промени в изборния кодекс. Има какво да се направи по отношение на новите законови претенции. Трябва да осигурим цялата нужна техника и хората, които ще свършат това нещо, като ще работим с много по-разширен състав ", добави той.

Александров изясни, че първо се събира цялата информации от СИК, като се подкрепя и ЦИК при осъществяване на инспекции.

По думите му последната стъпка е издаването на бюлетините с резултатите от изборите, както онлайн по този начин и на книжен притежател.

" Абсолютно на всички места е поставяна технологията на електронния автограф. Използва се и криптиране ", сподели още Александров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР