2 ротни тактически учения, в които ще участват формирования от

...
2 ротни тактически учения, в които ще участват формирования от
Коментари Харесай

Днес стартират ротни тактически учения на полигон „Корен“

2 ротни тактически учения , в които ще вземат участие формирования от сухопътните войски на България и Италия , ще започват от през днешния ден до 20 октомври на образователен полигон „ Корен “. В тях ще се включат повече от 280 военнослужещи и 60 бойни машини . Това оповестиха от Министерството на защитата.

В тактическото обучение с бойни стрелби на тематика „ Механизирана рота в нахлуване “ ще има военнослужещи от 2-ри механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада и от италиански взвод от състава на многонационалната бойна група у нас. Ръководител на учението е командирът на 2-ри механизиран батальон майор Цветелин Георгиев . Целта е да се увеличи подготовката на военнослужещите при заемане на регион, водене на отбранителни бойни дейности, подготовка за нахлуване и водене на нападателен пердах. Бойните стрелби ще бъдат изпълнени от механизираната рота във взаимоотношение със самоходна минохвъргачна батарея.

Темата на второто ротно тактическо обучение е „ Действие на рота за нуклеарна, химическа и биологична отбрана /ЯХБЗ/ при защита на механизирана бригада в планинско-гориста околност “. В него ще участат военнослужещи от рота за ЯХБЗ от батальона за отбрана на силите на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Ръководител на учението е командирът на батальона за отбрана на силите подполковник Георги Димитров . Военнослужещите ще покачат подготовката си при дейности за заемане и съоръжение на регион за бойно потребление, както и за осъществяване на задания по нуклеарна, химическа и биологична отбрана при подготовка и водене на защитителен пердах.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР