2 млрд. лв. – толкова ще получим по плановете за

...
2 млрд. лв. – толкова ще получим по плановете за
Коментари Харесай

Въглищните райони да се превърнат в икономическото сърце на България – получаваме над 2 млрд. лв.

2 милиарда лева – толкоз ще получим по проектите за териториално развиване на регионите на Стара Загора, Перник и Кюстендил (б.р. въглищните региони на България ) от Европейския съюз за „ зелен преход “.

Министър-председателят Николай Денков съобщи, че вложенията ще обиден ориста на десетки хиляди у нас. От съвещание на Министерски съвет стана ясно, че Министерство на енергетиката и Министерство на районното развиване и благоустройството са разгласили дълго чаканите проекти за териториално развиване.

Представители на българските управляващи и Европейска комисия разискаха тематиката на интернационална конференция

„ През идващите седмици териториалните проекти ще бъдат разисквани и по районите, и със обществените сътрудници, тъй че да могат да се чуят всички оферти – където е належащо, да бъдат допълнени и да бъдат изпратени до края на септември в Европейска комисия за разискване и до края на годината да бъдат признати след осъществяване на договаряния и да стартират вложенията “, сподели министър председателят.

Плановете плануват редица ограничения, свързани освен със опазване на работни места, а с развиването на районите по съвременен софтуерен и стопански метод.

Амбициозният план ще промени доста аспекти от живота в Европейски Съюз

„ В териториалните проекти е планувано да се развият модерни технологии, свързани с производството, съхранението и потреблението на зелен водород. Възможностите за произвеждане на сила от нови енергийни източници и да допълват въглищните централи. Както и благоприятни условия за привличане на вложители от напълно ново потомство – произвеждане на акумулатори, нови технологии “, разясни министър-председателят.

По думите му по този метод тези райони не просто ще продължат своето битие, а да се трансфорат и в икономическото сърце на България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР