2 мащабни събития започват на Роженските поляни. Откриването на монумента

...
2 мащабни събития започват на Роженските поляни. Откриването на монумента
Коментари Харесай

Откриват пилона на Рожен, създадена е временна организация на движението

2 огромни събития стартират на Роженските поляни. Откриването на монумента с българското знаме стълб и събора на националното творчество.

Официално през вчерашния ден беше осветлен националният трикольор за пилона на Рожен. Церемонията се състоя в смолянския катедрален храм " Св. Висарион Смоленски ".

Знамето е с повърхност от 1110 кв. м. и ще бъде издигнато до върха на 111-метровия стълб " Рожен " с тържествена гала в 21 часа. 300 доброволци ще носят големия байрак. Преди това ще има 3-часова стратегия.

Заради скупчването на хора се плануват промени в придвижването и обход. Има краткотрайна организация на придвижването, която влиза в действие от 11 през днешния ден до 20 ч. в неделя.

В този интервал придвижването сред с. Проглед и хотел КООП Рожен ще бъде спряно и в двете направления.
Движението ще се пренасочва по маршрут Пампорово – Смолян – Соколовци – хотел " Рожен ". Обходното трасе е наложително за всички, идващи от север за присъединяване в тържествата.

С оглед безпрепятственото напредване на хората придвижване със лични коли от с. Проглед към Рожен няма да се позволява, откакто се изпълни паркингът на Рожен, който е за към 3000 автомобила.

Няма да бъде разрешавано паркиране на коли по основен път Чепеларе–Рожен. Ще се позволява директно прекосяване към к.к. Пампорово, откъдето също ще има проведен транспорт.

Предвидени са буферни паркинги. Ще бъдат сложени и указателни табели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР