2. Корен от маниока Коренът от маниока е отлична добавка за

...
2. Корен от маниока
Коренът от маниока е отлична добавка за
Коментари Харесай

Това Са 10-Те Най-Отровни Храни На Планетата. Пазете Се От Тях!

2. Корен от маниока
Коренът от маниока е отлична добавка за карибските ястия, само че с него не се работи неразумно. Ако този корен топлинната не го преработи задоволително, гостите биха могли да умрат от отравяне с цианид.

3. Фугу
Японската риба Фугу е същински кулинарен деликатес в Азия, само че тя изисква деликатна подготовка. Нейното месо съдържа тетродотоксин – отрова, която води до смъртоносни последствия. Готвачите особено се образоват, с цел да го отстранен, преди да се сервира на гостите.

4. Отровни гъби
В света може да намерите разнообразни типове гъби, чийто състав провокира всичко от леко гадене до тежки последици за живота. Затова би трябвало доста да се внимава какви гъби приготвяте за ястие.

5. Африканска жаба бик
Жабите са деликатес в целия свят, само че африканският подвид бик жаба (Bullfrog) предизвиква увреждане на бъбреците, в случай че не е термично обработена добре преди консумация.

6. Кървава мида
Тези миди се великолепен деликатес в Китай, по-точно в Шанхай, само че насладата от тях може да ви съобщи хепатит А и Е, по тази причина са строго неразрешени от 1988-ма година. Но с помощта на незаконния пазар може да се опитат на избрани места. Нашият съвет е, в случай че ви предложат тази кървава закуска – рационално да откажете.

7. Бъз плодове
От тези плодове се вършат мармалади и сокове в част от Европа и се прибавят в голям брой комплицирани ястия. Докато са добре сготвени няма никаква заплаха от тяхната консумация. Въпреки това, потреблението на сурови плодове, провокира повръщане и гадене.

8. Вишни със семена
Моля? Яли сте вишни цялостен живот и в никакъв случай не ви е било неприятно? Опасността дебне в техните семена. Ако погълнете семка или две, няма да ви стане нищо. Но в случай че изядете огромно количество, може да почувствате гадене или уязвимост.

9. Листове от ревен
Горчивите бяло-червени корени от този плод са отлични хранителни артикули за подготовка на необикновени ястия. Но листата на това растение, несъмнено би трябвало да избягвате, тъй като провокират повръщане.

10.Фъстъци
Фъстъците са един от най-разпространените алергени в актуалния свят и от тях се притесняват, милиони хора по света. Алергията от фъстъци обгръща всичко от лек обрив до анафилактичен потрес, т.е. прекъсване на дишането.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР