2-годишното дете, което беше простреляно с въздушна пушка във Враца,

...
2-годишното дете, което беше простреляно с въздушна пушка във Враца,
Коментари Харесай

Изписаха от Пирогов 2-годишното дете, простреляно с въздушна пушка във Враца


2-годишното дете, което беше простреляно с въздушна пушка във Враца, е изписано от " Пирогов ". Това оповестиха от лечебното заведение. В края на предишния месец то беше изведено от реанимация. 



Детето беше превозено с хеликоптер от Враца на 13 април. То беше оперирано по неотложност от екипа на проф. Николай Габровски незабавно откакто положението му разреши това. 

" Пироговските неврохирурзи извадиха проектила, минал през едната мозъчна полусфера на детето. Това спомогна положението му да се стабилизира по-бързо. След интервенцията то беше настанено за интензивно лекуване в детската реанимация на университетската незабавна болница " Пирогов " в продължение на повече от 2 седмици. Към момента положението на 2-годишното дете не изисква то да остане за лекуване в незабавната болница. Оттук нататък му следва дейна рехабилитация, а лекарите са оптимисти ", разясниха от " Пирогов ". 

Според медиците огнестрелното пострадване, поради което беше превозено детето, е извънредно тежко. 

Проникващите огнестрелни пострадвания са с доста висок % смъртност и спасяването на живота на подобен пациент е огромен медицински триумф, показаха от там. 
 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР