2-годишно момиченце от Сандански е паднало от втория етаж на

...
2-годишно момиченце от Сандански е паднало от втория етаж на
Коментари Харесай

2-годишно момиченце пострада сериозно при падане в Сандански

2-годишно момиченце от Сандански е паднало от втория етаж на жилищна постройка в града и след интервенция по неотложност е било превозено за незабавния институт " Пирогов " в София.

Инцидентът станал в дома на фамилията на ул. „ Осогово” в Сандански, споделя локалното издание " Струма ". Докато всички били вкъщи си, детето излязло на терасата, качило се на диван и през парапета паднало от 6-7 метра височина. Минути по-късно майката забелязала, че по-голямата ѝ дъщеричка я няма. Започнали да я търсят от стая в стая, погледнали през балкона и видели детето да лежи безпомощно пред гаражите. Веднага подали сигнал на тел. 112. Линейка на " Спешна помощ " за минути се озовала на мястото на злополуката, медиците оказали първа помощ на момиченцето и го транспортирали в локалната болница.

Там бил образуван екип от експерти, които да открият контузиите на детето. След направени голям брой проучвания – скенер, рентгенови фотоси, кръвни проучвания, се оказало, че то е с няколко охлузни рани по главата, само че имало и свободна течност в коремчето, открита от ехографско проучване. Екип от хирурзи почнал животоспасяваща интервенция. По време на интервенцията се оказало, че детето е с продънен корем. След повече от 2 часа дълготрайност на интервенцията медиците нормализирали детето, след което то е било превозено към София за спомагателни операции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР