2-годишно момченце, родено с увреждане, бе изписано напълно здраво от

...
2-годишно момченце, родено с увреждане, бе изписано напълно здраво от
Коментари Харесай

Детенце, родено с увреждане, бе изписано здраво от Дома за деца във Виница

2-годишно момченце, родено с увреждане, бе изписано изцяло крепко от Дома за медико-социални грижи за деца – Варна и предадено в ръцете на неговите родители. Детето бе отглеждано в лечебното заведение от 31 март 2016 година, защото заради вродената особеност на отделителната му система, то се нуждаеше от непрекъснати медицински грижи.

" Марти бе наведен при нас от МБАЛ Търговище на 40-дневна възраст “, изясни общественият служащ, приел детето - Веселина Николова. " Момченцето е било прието в болница в Търговище с изострен бронхиолит, положение след неонатален перитонит, поради който преди този момент е било оперирано още на двудневна възраст.  Всички тези здравословни проблеми са наложили Марти да бъде настанен при нас, с цел да е под непрекъснато здравно наблюдаване. По време на целия му престой тук той бе следен от педиатър, съветван от детски невролог и детски хирург. С него работеше и мултидисциплинарен екип от наши експерти възпитател, психолог, кинезитерапевт, логопед. Когато положението му се стабилизира, Марти бе опериран от доктор Румен Христов в Детското хирургично поделение на МБАЛ " Св. Анна “.  Направени му бяха две интервенции за цялостното премахване на аномалията и пластика на предната коремна стена “, изясни Николова.

След като се пребори с всички компликации, през вчерашния ден Марти бе стихотворец в обятията на своите родители изцяло здрав физически. " Благодарим на целия екип на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна и по-специално на хората, които се грижиха за нашето момче. За нас те бяха като ангели хранители на най-ценното ни в този живот – нашия наследник “, споделиха на потегляне родителите на Марти – Михаил и Албена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР