2-годишно дете от Северна Корея беше осъдено на доживотен затвор,

...
2-годишно дете от Северна Корея беше осъдено на доживотен затвор,
Коментари Харесай

Заради Библия: 2-годишно дете е осъдено на доживотен затвор в Северна Корея

2-годишно дете от Северна Корея беше наказано на пожизнен затвор, откакто управляващите открили Библия в дома, където живее. Неговите родители ще излежат присъдата си в лагери.  

Около 70 000 християни са в пандиза в Северна Корея, демонстрира нов отчет за интернационалната религиозна независимост на Държавния департамент на Съединени американски щати за 2022 година В документа се показват и бруталните наказателни ограничения, прилагани рутинно от висшия водач Ким Чен Ун. Хората, хванати с Библия или копие от нея в Северна Корея, са изправени пред смъртно наказване, до момента в който фамилиите им - в това число деца - са наказани на пожизнен затвор, написа бТВ. 

В отчет се показва и казусът с лишаването от независимост на семейство през 2009 година въз основа на техните религиозни убеждения и притежанието на Библия от родителите.Цялото семейство, в това число и 2-годишно дете, са наказани на пожизнен затвор в лагери. „ Правото на независимост на мисълта, съвестта и религията в Северна Корея също продължава да бъде отричано, без различни системи на вярвания, толерирани от управляващите “, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш през юли предходната година.

Герес разказа и това по какъв начин обстановката в Северна Корея не се е трансформирала след отчет за правата на индивида от 2014 година, който откри, че управляващите „ съвсем изцяло отхвърлят ​​правата на независимост на мисълта, съвестта и религията “ и откри, че държавното управление постоянно нарушава правата на индивида, които представлявали закононарушения против човечеството.

Докладът от 2022 година откри, че севернокорейското държавно управление е траяло да „ екзекутира, изтезава, арестува и малтретира физически хора за техните религиозни действия “. В Северна Корея съществува дребен брой публично регистрирани религиозни институции, в това число църкви, те работят под непоколебим държавен надзор и действат значително като експонати за задгранични туристи.

През октомври 2021 година неправителствената организация Korea Future разгласява отчет с детайлности за злоупотребите с религиозната независимост след интервюиране на 244 души. Жертвите са на възраст от единствено две години до над 80 години, а дамите и девойките съставляват над 70% от документираните. В резултат на това хората са задържани, арестувани, насилствен труд и измъчвани.

На доста от тях им е отхвърлен обективен развой и са подложени на полово принуждение и обществена екзекуция. Християните се смятат за най-ниското ходило на севернокорейското общество и непрекъснато са „ уязвими и в заплаха “, съгласно отчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР