2-годишно дете е в кома в болница Св. Георги в

...
2-годишно дете е в кома в болница Св. Георги в
Коментари Харесай

Изключително тежко е състоянието на 2-годишното дете в кома

2-годишно дете е в кома в болница „ Св. Георги ” в Пловдив. Състоянието му е извънредно тежко. Има подозрения, че детето е измъчвано от осиновителят му.

По данни на лекарите - майката, която го е осиновила преди година е споделила, че детето било паднало. Заради тежките пострадвания обаче лекарите се усъмнили и подали сигнал до полиция и Прокуратура.

Според шефа на дирекция „ Социално подкрепяне ” - Пловдив Надя Танева до момента не е имало индикации, че може да се стигне до сходна експанзия.

„ Детето е осиновено преди година. В рамките на това време дамата е посещавана неведнъж за инспекция. Момиченцето е било отглеждано в спокойна и добра среда. Нямало е сигнали в полицията. Шокирани сме от случилото се. Осиновителката е арестувана. По думите на лекарите дамата е довела сама детето в болничното заведение, като е споделила, че момиченцето е паднало от леглото ”, сподели в ефира на Нова телевизия Надя Танева.

„ Жената твърди, че е предизвикала синини на детето за да го разсъни, защото откакто е паднало е изпаднало в безсъзнание ”, добави Танева.

Синини от ухапвания по тялото на детенцето, за чийто живот се борят лекарите в Пловдив, са открили дежурните медици при постъпването му там. Именно това ги е усъмнило и са подали сигнал в полицията.

Майката го довела в тежко положение, потвърждавайки, че е паднало. Няма информация какво е обяснила тя за синините по тялото на дъщеричката си, която е на 1 година и 9 месеца.

Днес в 10 ч е призован координационен механизъм - с представители на полицията, прокуратурата, на болничното заведение и " Закрила на детето " се набелязват бъдещите дейности. Дай Боже детето да се възвърне, изрично ще бъде отнето от майката, споделя шефката на обществените в Пловдив.

Всички визити в дома на осиновителката са сочели извънредно добра грижа. Няма сигнал, че нещо не е вярно в развъждането на момиченцето или че потенциалът на майката не е задоволителен, безапелационна е Танева.

Жената е кандидатствала сама, без сътрудник, да вземе детето.

6 пъти е ходил обществен служащ, откогато е осиновено - съвсем всеки месец или през месец се посещават тези фамилии, с цел да се поддържат, изясни шефката на обществените.

Ако имаше мъж, който даже нерегулярно да идва, все някой щеше да го е виждал от съседите и да ни показа. Никой не е виждал сътрудник при 41-годишната жена, разяснява тя версията може ли другар на осиновителката да е пребил момиченцето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР