2-годишно дете е прието в Пирогов с химическо изгаряне от

...
2-годишно дете е прието в Пирогов с химическо изгаряне от
Коментари Харесай

2-годишно дете получи химически изгаряния докато е на детска градина в София

2-годишно дете е признато в " Пирогов " с химическо изгаряне от 2,5%, като евентуалната причина е неплежност на учителите в яслата, която посещава. Това описа бащата на детето Георги Събински пред бТВ. 

Преди дни от яслата се обаждат на майката, че детето има обрив и лишейчета по част от кожата. Личният доктор и кожният лекар, при които водят детето, не могат да преценяват каква е повода за зачервяването - дали е ухапано от насекомо или друго нещо. Цялата нощ мина в премеждия за детето. След появяването на открити рани и мехури, родителите водят детето в Пирогов, където го одобряват по неотложност, описа бащата. 

На идващия ден медиците са безапелационни, че момиченцето е с химическо изгаряне. Състоянието му е положително, само че най-вероятно ще му останат белези по част от кожата. 

Директорката на ДГ " Здравец " Наталия Маринова твърди, че в детското заведение се употребява единствено един препарат за стерилизация, който е подложен на недостъпно за децата място и е позволен и сертифициран за приложимост в детски заведения. Вътрешна инспекция тече в градината. 
 Препарати от детската градина са изпратени в лаболатория, с цел да се откри могат ли те да си причина за случай а с детенцето. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР