2 филии хляб, парче евтин мек колбас, извара или имитация

...
2 филии хляб, парче евтин мек колбас, извара или имитация
Коментари Харесай

Известен българин показа каква закуска му дават в болницата и всички побесняха

2 филии самун, парче на ниска цена мек салам, извара или реплика на сирене (имитиращ продукт). Това получи като закуска в столична болница благодетелят Мартин Мартинов, основател на платформата „ Подай ръка “.

Самият той от години храни бедните хора в София безусловно безплатно, има и ресторант – наясно е с качеството на храната и нейното подготвяне от първа ръка.

Мартин Мартинов

Мартинов е погнусен и слисан от яденето, което се раздава в общинските и държавните лечебни заведения. Храна, която би трябвало да поддържа организма при влошено здраве.

„ За това ли плащаме здравни осигуровки? “, запита той, представен от tvmedia.bg. 

Бизнесменът отхвърли да уточни в коя тъкмо болница се лекува, само че обстановката не изненада неговите другари и познати в обществените мрежи.

От години общинските и държавните лечебници са на подобен хал, разясняват с принуда околните му. Независимо дали са под шапката на общината или здравното министерство, родното опазване на здравето има незабавна потребност от „ изкуствено дишане “ и възкръсване.

Какво би трябвало да е менюто в лечебните заведения – може би няма съответен отговор на този въпрос. Това преди всичко би трябвало да е съобразено с съответното здравословно положение на пациентите.

При някои се постанова високо протеинна диета – яйца, месо и риба, млечни артикули – сирене (истинско!), кашквал и т.н, при други – обилие от плодове и зеленчуци.

При всички положения двете филии самун нямат изключително висока хранителна стойност. При някои пациенти бяла захар или въглехидрати са противопоказни, защото такива субстанции „ подхранват “ заболяването.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР