2 декември 2019-та година. 75-годишната Цветанка Лазарова от монтанското село

...
2 декември 2019-та година. 75-годишната Цветанка Лазарова от монтанското село
Коментари Харесай

Часове след смъртта си: Пенсионерка прехвърли имоти и земи на гледачката си

2 декември 2019-та година. 75-годишната Цветанка Лазарова от монтанското село Лехчево умира. В смъртния акт написа, че е умряла в 6:00 сутринта. Въпреки че към този момент не е била измежду живите, три часа по-късно, по документи, Цветанка взе участие в две покупко-продажби за сделки на парцел, като трансферира цялото си имущество на съседката ѝ Виолета Каменова, която се е грижила за нея. Новата собственичка съставлява умрялата пенсионерка посредством пълномощие. Сделките са изповядани от нотариус Искра Фидосова в адвокатската фирма ѝ в Монтана. Виолета Каменова оспорва датата на гибелта.

" Около две години съм се грижила за нея. Жената си дава имуществото на мен, тъй като я гледах. Тя умря на трети декември, не на втори ", съобщи Каменова.

" В деня на договорката, аз съм направила информация сутринта от национална база данни „ Население ”, в която се вижда, че на 2 декември, директно преди договорката, безусловно в 8:52 ч. лицето е живо и не е умряло. Кога е умряло аз не знам ", уточни Искра Фидосова пред NOVA.

Справка в имотния указател демонстрира, че Виолета Каменова се снабдява с 2 къщи, 4 декара двор и към 35 декара земеделска земя. Твърди, че 6 дни преди да почине, Цветанка Лазарова я е упълномощила да се разпорежда с имуществото ѝ. Пълномощното е заверено с пръстов отпечатък при същия нотариус, който изповядва и последвалата договорка - Искра Фидосова.

" Упълномощителят Цветанка Иванова Лазарова е била в нотариалната адвокатска фирма на 27.11.2019 година Спомням си случая защото дамата прекара малко повече от 3 часа в адвокатската фирма ми. Инвалид, мъчно преносима, качихме я с асансьора на столче, до момента в който изготвим пълномощие и комплект декларации``, описа Фидосова.

" Слязоха три дами при нея, тъй като дамата не можа да се качи, тя е с отсечен крайник. Не можеше да се подписва, ами като дамата поставя пръста си на нещо като щемпел и след това на лист ", спомня си Виолета Каменова.

Според Фидосова положението ѝ е наложило да не се подпише, а да постави пръстов отпечатък. " Толкова ѝ трепереха ръцете, че тя не беше в положение физически да си изпише буквичка или цяло име ", изясни тя.

Споделя, че го е описала в протокол. " Всичко е разказано в указател, само че не мога за 5 минути да отворя 50 места. Спомням си случая, тъй като скоро по-късно имах писмо за пояснение ", добави нотариусът.

Младенка Йорданова е братовчедка на умрялата жена. Тя е и една от наследниците ѝ. Разбира за гибелта ѝ месец по-късно. Разказва, че откакто са умряли брачният партньор ѝ и синовете ѝ, Цветанка е останала изцяло сама. Нямала и внуци. Била на инвалидна количка от няколко години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР