2 април е Международният ден на проверка на фактите. От

...
2 април е Международният ден на проверка на фактите. От
Коментари Харесай

Сайт на ЕС разобличава най-често срещаните митове свързани с пандемията

2 април е Международният ден на инспекция на обстоятелствата. От Европейският парламент (ЕП) оповестиха, че до момента в който доста хора се борят денонощно да избавят животи от ковид, здравните организации и лицата проверяващи обстоятелства разкриха друга тъмна страна на пандемията: организации и лица, които употребяват рецесията за политически или търговски операции, вместо да поддържат тези, които избавят животи, съобщи economy.bg .

В поддръжка на фактическата и достоверна информация е основана съвместна уеб страница на ЕС относно реакцията на Европа по отношение на вируса. Тя също по този начин дава информация за разграничение на обстоятелствата от митовете, свързани с пандемията от COVID-19.

Според доклад на ЕСВД по плана EUvsDisinfo, някои погрешни изказвания са зародили от артисти, близки до американската „ различна “ десница, от Китай и Русия. В тези случаи задачата е политическа - да се подкопае Европейския съюз или да се основат политически промени.

Заместник-председателят на Парламента Отмар Карас (ЕНП, Австрия) настоя, че „ Неверните изказвания са лесни за инспекция. Лесно се намира доказателство за солидарността на Европейския съюз. Европейски Съюз има доста лимитирани пълномощия по въпросите на опазването на здравето, само че страните от Европейски Съюз и Европейски Съюз като цяло търсят способи да оказват помощ на жертвите на рецесията. В този миг немските медицински сестри и лекари се грижат за инфектирани с COVID-19 пациенти, които са пристигнали от Италия и Франция. Чехия изпрати по 10 000 защитни екипировки в Италия и в Испания. Австрия и Франция изпратиха милиони маски за Италия. “

Заместник-председателят Катарина Барли (С&Д, Германия) акцентира, че „ в такива времена животът зависи от това дали всички ние слушаме здравните управляващи, до момента в който разпространението на неистини или омаловажаването на истината става все по-опасно. Важно е институциите да продължат тясното съдействие с онлайн платформите, като ги предизвикват да разпространяват достоверни източници, да намалят рейтинга на наличие, което се отбелязва като погрешно или подвеждащо, и да смъкват нелегално наличие или наличие, което може да докара до физическо принуждение “.

Тя прикани всички да извърнат особено внимание на опитите за онлайн дезинформация: „ Днес, в Международния ден на инспекция на обстоятелствата, бихме желали да напомним на хората за значимостта от регулиране на информацията и споделяме препоръки за регулиране на обстоятелствата на всички езици. В момента, когато почитаме общественото разграничаване и миенето на ръцете, имаме задължението да спрем разпространяването на погрешни препоръки и манипулативни истории ”.

Заместник-председателят Отмар Карас добави: „ В рецесия като тази проверяването на обстоятелствата не се състои в това един човек да намира наслаждение да поправя хората, които вършат неточности. По-скоро това е наш цивилен дълг - да пазиме европейските жители и демократичното общество, което създадохме. “

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg И
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР