2 600 мобилни устройства не са предавали на живо от

...
2 600 мобилни устройства не са предавали на живо от
Коментари Харесай

2600 камери не са предавали на живо на изборите

2 600 мобилни устройства не са предавали онлайн от изборните секции по време на броенето на бюлетините след вота в неделя. 27 000 записа има в системата от 9000 камери за видеонаблюдението в действително време за преброяването на бюлетините, съобщи основният секретар на Министерството на електронното ръководство Ангел Петров.
Прочетете още
Той акцентира, че общият брой на устройствата е бил 11 600.

“Трябва да се направи разбор на цялостния развой за видеонаблюдението. Към момента към момента не завършил процесът на предаване на устройствата от РИК към ЦИК. Има голям брой секции в едно учебно заведение, в които едната излъчва два часа и половина без спиране, а в другата няма безусловно никакви данни ”, сподели Петров пред БТВ.

“15% от секциите имахме съмнения, че няма да бъдат покрити. В деня преди изборите направихме проби. Те демонстрираха, че над 11 300 секции от 11 600 се идентифицираха в осведомителната система, което значи, че покритието е задоволително, с цел да могат да бъдат най-малко регистрирани тези устройства. За страдание в деня на изборите ”, добави той.

Той почерта, че имало видеоклип за образование на членовете на СИК.

“За страдание секционните изборни комисии се образуваха до последния миг, което евентуално в огромната си част не е разрешило тези хора да бъдат изцяло подготвени ”, сподели Петров.

“Факт е, че се нагледахме на разнообразни картини - имаше обърнати камери, имаше сложени телефони назад на стойката, макар че имаше обучителен клип ”, счита той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР