2.6 млн. лева отпусна правителството за цялостно обновяване на централна

...
2.6 млн. лева отпусна правителството за цялостно обновяване на централна
Коментари Харесай

Ремонтират центъра на Козлодуй с 2.6 милиона лева

2.6 млн. лв. отпусна държавното управление за изцяло възобновяване на централна градска част на Козлодуй. Средствата бяха гласувани на съвещанието на Министерски съвет през днешния ден.
„ Започваме работа безусловно от през днешния ден, с цел да успеем идната година да осъществяваме проекта”, сподели кметът Маринела Николова.
Според архитектурния план на ЦГЧ се планува реновиране на осветителната апаратура, полагане на 8 700 квадратни метра пешеходна настилка, 250 метра бордюри, 1 350 метра култивиран бордюри, създаване на поливна система, замяна на кошчета, пейки, нови усъвършенствания на градската среда и други действия.
„ Тротоарите от СУ „ Св. св. Кирил и Методий” до читалището ще бъдат напълно възобновени. Ще успеем да подменим и целия тротоар източно от учебното заведение, който е много злепоставен. Централна градска част не е реновирана от 1986 година и се веселя, че и Козлодуй ще доживее да наподобява като съвременен европейски град. Благодарна съм на Правителството, че се правят оценка напъните на общинското управление да работи в интерес на жителите на община Козлодуй. Истината е, че от ноември 2015-та година досега сме получили 6 млн. лв. целеви средства. Приключваме 2018-та година сполучливо. Въпреки че беше доста сложна година, аз съм задоволена от крайния резултат. И дано жителите да знаят, че за три години са изплатени остарели задължения над 1.6 млн. лв. и изискуем още 600 000 лв. за наследени проблеми от миналата локална власт. Ще успеем и тях да изплатим, само че е добре да се знае с какви проблеми се сблъскваме всекидневно. Все още имаме доста недоброжелатели, само че дано да са живи и здрави”, сподели още кметът на община Козлодуй.
Подкрепата на държавното управление е от първостепенна значимост за развиването на община Козлодуй и за основаването на по-добри условия за живот на жителите на обитаемоте места. Тя е доказателство за това, че управлението на община Козлодуй върви по правилния път към стабилизиране и създаване на европейски образ на общината, запазвайки локалната еднаквост.
„ Благодаря от името на жителите на община Козлодуй”, сподели в умозаключение Маринела Николова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР