2 576 000 000 лева са заложени в проекта за

...
2 576 000 000 лева са заложени в проекта за
Коментари Харесай

София с 2.7 млрд. бюджет на трупчета

2 576 000 000 лв. са заложени в плана за бюджет на София за тази година. Кметът Васил Терзиев и заместниците му показват довечера параметрите му пред жителите на столицата в аулата на Софийския университет.

Бюджетът обаче е единствено на трупчета, защото и през днешния ден се провали опита за избор на пресдедател на СОС – за седми следващ път.

Още 100 милиона лв. ще получи Столичната община по планове от държавния бюджет, уточни Терзиев, като призна, че с цел да стане всичко това, би трябвало да има определен ръководител на Общинския съвет. Дотогава общината ще работи с миналогодишните параметри.

По-рано през днешния ден столичният общински съвет завърши с крушение за седми път при опита за ръководител.

Както съобщихме, номинациите бяха три, само че нито един от претендентите не получи нужните 31 гласа, с цел да бъде определен.

На балотаж се явиха Цветомир Петров от ПП-ДБ-„ Спаси София “ и Диана Тонова от „ Българска социалистическа партия за България “. Петров събра 26 гласа, а Тонова – 9.

Общинските съветници отхвърлиха да гласоподават предлагането на Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация, който издигна своята кандидатура за ръководител.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР