2 569 новозаразени с COVID-19 бяха отчетени у нас за

...
2 569 новозаразени с COVID-19 бяха отчетени у нас за
Коментари Харесай

ОБЗОР: COVID-19 отстъпва у нас, рокада по върховете в Община Пловдив

2 569 новозаразени с COVID-19 бяха регистрирани у нас за последното денонощие при 3 092 излекувани. С намаляването на дейните случаи, редица области у нас започнаха да излизат от тъмночервената зона, включително и Област Пловдив. Заразените а 14 дневна база в региона са 487 на 100 000 души. С този спад Пловдив и района влиза в алената зона, която е от 250 до 500 инфектирани на 100 000 души.

Въпреки това нов случай на новия Делта плюс вид на COVID-19 е открит в Пловдив. Пробата е взета в интервала сред 21 октомври и 3 ноември и е изпратена в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Експертите предизвестяват и за тежка грипна вълна. От Европейска комисия пък обмислят зеления документ да важи за 9 месеца по втората игла на имунизацията.

Рокада на върха бе осъществена в Община Пловдив. Зам.-кметът по устройство на територията и общинска благосъстоятелност арх. Невена Балчева хвърли оставка. Нейните функционалности ще се поделят сред друго вице – Пламен Райчев и гл. проектант Димитър Ахрянов.

Кметът Здравко Димитров съобщи, че Община Пловдив ще търси помощ от страната, както за огромните планове, по този начин и за цената на тока. Той през днешния ден посети постройката на Българска народна банка, която към този момент е в дейните на Община Пловдив. Вероятно тя ще бъде археологически музей.

Седмица предварително завърши ремонтът на бул. " Копривщица ". Движението на коли е изцяло възобновено. ВиК планът, който беше беше на стойност 7,8 млн. лева, включваше замяна на канализация и тръбопровод по три огромни булеварда - " Христо Ботев ", " Коматевско шосе " и " Копривщица ".

Оперативна програма „ Градини и паркове” не виждала учредения да приключи публичната поръчка за близо 1 млн. лв. за доставка на техника и транспортни средства втора употреба. Видимо във всички позиции, които можеше да се направи съпоставения, единствените останали предложения най-после са доста по-висока от цените на предлаганите продуктите и то на единична цена.

Министърът на правораздаването Иван Демерджиев показа пред Висшия правосъден съвет документи по 3 случая, свързани с активността на някогашния кмет на Пловдив Иван Тотев. Самият той видя опити за внушения и съобщи, че няма нищо прикрито изключително по делото за зоопарка.

Бащата на починалия в тежката злополука край Кадиево Тодор Бараков търси очевидци на нещастието. Той е получил информация, че сега на злополуката от там е минавал рейс, който е спрял.

Делото против д- р Иван Димитров, обвиняем за убийството на Жоро Плъха, не съумя да започва в Апелативен съд. Ход на съвещанието не бе даден, а повода бе неналичието на юрист Красимир Елдъров, представител на семейство Джевизови.

Продължават и договарянията за сформиране на държавно управление. Основните акценти през днешния ден бяха „ Вътрешен ред и сигурност” и „ Регионално развитие”.

Бизнесменът Мирослав Стамов, който през вчерашния ден бе отведен за разпит в полицията, откакто притежатели на няколко парцели на Главната подадоха сигнали против него, че копае нелегално в техните изби, е бил освободен след разпита, а по случая е формирана кореспонденция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР