2 569 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас

...
2 569 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас
Коментари Харесай

Нов антирекорд - 2569 са новите случаи на COVID-19 у нас

2 569 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас през миналото денонощие, демонстрират обновените данни на Единния информативен портал. Това е най-лошият резултат за България от началото на пандемията.

Положителни са съвсем 23 на 100 от направените 11 226 проби. Направените проби също са рекордни.

По области още веднъж води София град с 1085 нови случаи, следват Пловдив с 230 и Варна със 169.

Пациентите с COVID-19, които са признати в болница към този момент са над 2200, 145 от тях остават в интензивни отделения, сочат данните на Единния информативен портал. 293-ма са оздравели. 25 души са умряли през вчерашния ден вследствие от болестта.

От на следващия ден, 29 октомври, до 12 ноември гимназистите и студентите минават на образование онлайн. Спират се също по този начин заниманията в занимални, езикови и просветителни центрове. Изключения се позволяват единствено за дейностите на възпитаници в начален и прогимназиален курс.

Преустановяват се визитите на нощни заведения, нощни и пианобарове, както и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито. В заведенията за хранене и заведенията се вкарват условия за отдалеченост от метър и половина сред столовете на прилежащи маси и не се позволяват повече от 6 души на маса.

Спортни събития на закрито и намерено ще се организират без аудитория, разпореди здравният министър. Изключение се прави единствено за интернационалния шампионат по тенис Sofia Open 2020.

Посещението на кина, театри и концерти, се позволява при претовареност на местата до 30%.

Нови региони на страната попаднаха в последните часове в по този начин наречените " червени " зони по заболеваемост от коронавирс. Заради това в Русе и Смолян се ползват нови ограничения още от през днешния ден - затварят се нощните заведения и се не разрешават всеобщите мероприятия навън и закрито.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР