2/3 от България е синя, коалицията ПП-ДБ губи 8 депутата.

...
2/3 от България е синя, коалицията ПП-ДБ губи 8 депутата.
Коментари Харесай

2/3 от България е синя, коалицията ПП-ДБ губи 8 депутата

2/3 от България е синя, обединението ПП-ДБ губи 8 депутата. Това демонстрират данните на ЦИК при обработени 99.6% от протоколите от извършените в неделя предварителни

Според изчисленията на „ “ с резултата си в неделя,
обединението ПП-ДБ вкарва общо 65  депутата.
Това е с 8 депутата по-малко спрямо 48-тоо Народно събрание, в което Демократична България имаше 23 депутата, а Политическа партия – 50, а общо двете обединения – 73 кресла.

В същото време ГЕРБ печели два нови мандата спрямо изборите през 2022 година, когатао са имали 67 депутата. Пак съгласно данните на „ Тренд “ след изборите в неделя, в този момент те ще получат 69 места в Народното събрание.
38 ще са народните представители на „ Възраждане ”. 
Следва ДПС с 34 банки. БСП се чака да има 23 депутати. Голямата изненада в Народното събрание – парламентарната група на ИТН ще разчита на 11 свои представители.



, че депутатите излязоха най-скъпи на ПП-ДБ, по 15 бона реклама за мандат. Коалицията „ Продължаваме промяната-Демократична България “ похарчи най-вече пари напразно, в случай че платената реклама за изборите
се раздели на извоюваните депутати.
Това сочи разбор на Института за развиване на обществената среда (ИРПС), който наблюдава средствата, отделени от участниците в изборите за реклама в медиите.

До този миг Централната изборна комисия разгласява данни при 99.58% обработени СИК протоколи в РИК. Те демонстрират, че преди всичко с 26.54% от гласовете са ГЕРБ-СДС. „ Продължаваме промяната – Демократична България “ ги следват с 24.61%.
„ Възраждане “ са трети с 14.19%.
Движение за права и свободи получават 13.55% от вота, а гласувалите за „ Българска социалистическа партия за България “ са 8.96%. „ ИТН “ резервират шестото си място с 4.12%.

В същото време данните демонстрират още, че е синя, като ПП-ДБ печели единствено в София, Пловдив и Русе. 5 области пък печели Движение за права и свободи, която взима Кърджали, търговище, Разград, Шумен и Силистра.
При обработени 100% СИК протоколи
в РИК, ГЕРБ-СДС е преди всичко в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Видин, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Сливен, Смолян, София област, Ямбол, Бургас, Враца, Перник, Плевен, Хасково, Пловдив област

При обработени 100% СИК протоколи в РИК, коалиция ПП-ДБ е преди всичко в Пловдив град и Русе. При обработени 100% СИК протоколи в РИК,
Движение за права и свободи е първа политическа мощ в Разград, Силистра и Шумен.
Към момента резултатите в Добрич, Кърджали, Монтана, Търговище и Стара Загора към момента не са на 100%, само че ГЕРБ-СДС води в Стара Загора, Добрич, Монтана, а в Кърджали и Търговище води Движение за права и свободи.

100% са обработените протоколи
от изборните секции в чужбина,
демонстрира инспекция в уеб страницата на ЦИК. С най-голям резултат зад граница е Движение за права и свободи с 36.86%, следвана от ПП-ДБ, която печели 26.67% на 100 от вота. На трето място се подрежда „ Възраждане ” с 16.46%. Следват ги ГЕРБ-СДС с 8.33 на 100 от далите гласа си. Пета във вота на сънародниците ни зад граница се подрежда Има Такъв Народ с 5.15%.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР