2.2 милиарда души по света нямат достъп до безопасна питейна

...
2.2 милиарда души по света нямат достъп до безопасна питейна
Коментари Харесай

ООН: Над 2 милиарда души нямат достъп до безопасна питейна вода

2.2 милиарда души по света нямат достъп до безвредна питейна вода, съгласно отчет на Организация на обединените нации, оповестен във връзка Световния ден на водата, който се отбелязва всяка година на 22 март. " Вода за мир “ е тематиката на интернационалната акция на Организация на обединените нации през тази година, като организацията предизвести, че възходящият дефицит на вода може да разпали спорове по света.

Водите в България понижават през последните 60 години, само че спадът на водните находища у нас не е трагичен и към момента не може да се приказва за пагубни сюжети. Това съобщи в Световния ден на водата проф. Пламен Нинов, зам.-генерален шеф на Националния институт по метрология и хидрология.

" Не поддържам изявления, които насочват към злополука. Но в действителност водните запаси в България не са толкоз доста и би трябвало да сме рационални в потреблението и съхранението им, както и запазване на качеството им. Природата ни е посочила по какъв начин може да се стигне до трагични промени и това не е изцяло изключено ", уточни той, съобщи БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР